BBC yazarının gözünden Türkiye'nin en mutlu şehri Sinop

Türkiye'nin en mutlu şehri olarak bilinen Sinop, doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi değerleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. İngiliz BBC seyahat yazarı Joshua Allen da rotasını Sinop'a çevirerek şehrin hem güzelliklerini gezdi hem de Sinop sakinleriyle sohbet ederek gözlemlerde bulundu.

BBC yazarının gözünden Türkiye'nin en mutlu şehri Sinop
BBC yazarının gözünden Türkiye'nin en mutlu şehri Sinop
GİRİŞ 13.10.2020 11:18 GÜNCELLEME 13.10.2020 11:18 KAYNAK MİLLİYET

Türkiye'nin kuzey noktası Sinop, aynı doğası ve yaşamıyla ülkenin en özel yerlerinden biri. Araştırmalara göre Türkiye'nin en mutlu ili olan Sinop, yabancı gazetecilerin, turistlerin ve gezginlerin de dikkatini çekiyor. Rotasını Karadeniz'in bu güzel liman kentine çevirenlerden biri de BBC seyahat yazarı Joshua Allen. Ünlü yazar, antik dönemin önemli filozoflarından Diyojen'in de doğduğu Sinop'u karış karış gezdi.

Türkiye'nin kuzey noktası Sinop, Karadeniz'in en özel rotalarından biri konumunda. Doğası kadar tarihiyle de insanları kendisine hayran bırakan Sinop, yabancıların da dikkatini çekiyor.

Tarihte ünlü filozof Diyojen'in doğup yaşadığı yer olarak bilinen Sinop, geçmişte de önemli bir liman ve kale olma özelliği taşıyordu.Sinop, günümüzde de Türkiye'nin en özel kentlerinden biri. Trafik sıkışıklığının olmadığı hatta trafik ışıklarına bile ihtiyaç duyulmayan bu kent doğasıyla da ziyaretçilerini büyülüyor.

Tarihi ve ve doğayı bir arada sunan ve bu özelliğiyle turistlerin de dikkatini çeken Sinop, artık yabancı gezginlerin ve yazarların da dikkatini çekiyor.

Sinop'un ününü duyup kenti görmeye gelenlerden biri de BBC'nin ünlü seyahat yazarı Joshua Allen oldu. İstanbul'dan Sinop'a gelen Joshua Allen, kenti gezip, Sinop'a dair gözlemlerde bulundu. Sinop'un sakinleriyle sohbet etti.

Sinop izlenimlerini BBC'de kaleme alan Allen, kentin Türkiye'deki en mutlu şehir olduğunun altını çizdi. Yazar Joshua Allen, BBC'de yayımlanan makalesinde Sinop'un tarihi yönlerine de yer vermedi. Sinop, Diyojen'in doğup yaşadığı yer olmakla birlikte günümüzde müzeye dönüştürülen cezaevi ile de biliniyor. Sinoplularla konuşan Joshua Allen, insanların kentteki yaşama dair anlattıklarına yer verdi.

Kentte insanların birbirlerine saygıyla yaklaştığına, trafik ve gürültü sorununun bulunmadığına dikkat çekti. 

Allen, okurlara Sinop'u mutlaka görmeleri gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL