Bali otellerine koranavirüs etkisi: Konaklama fiyatlarında büyük indirim

Dünyanın önde gelen turizm merkezleri arasında yer alan Endonezya'nın Bali adası, turist çekmek için otellerde büyük indirime gidiyor. Bali, kapılarını henüz uluslararası turizme açmasa da yerli tatilciler için bir kısıtlama bulunmuyor.

Bali otellerine koranavirüs etkisi: Konaklama fiyatlarında büyük indirim
Bali otellerine koranavirüs etkisi: Konaklama fiyatlarında büyük indirim
GİRİŞ 28.11.2020 10:48 GÜNCELLEME 28.11.2020 10:48

Dünya üzerinde tropikal iklim kuşağında yer alan ülkelerden biri Endonezya'nın en popüler ve turistik bölgesi olan Bali adası, turist çekmek için indirim yöntemini deniyor. Bali'deki oteller, turistleri çekmek için odalarını 9 sterlinden (yaklaşık 94 TL) daha ucuza bırakıyor.

 

 

Ekonomisi büyük ölçüde turizme dayanan Endonezya'da Eylül ayında sınırların yeniden açılması yönündeki planların, ülke genelinde koronavirüs vakalarında artış görülmesi üzerine rafa kaldırılması da turizmcilerin yerli turiste yönelmesine neden oldu.

Endonezyalı turizmciler de yerli turisti çekmek için çareyi fiyatları yarı yarıya düşürmekte buldu. Bali'nin son derece lüks otellerinde gecesi 14 Sterlin (yaklaşık 145 TL) gibi fiyatlara konaklamak mümkün hale geldi.

 

 

Bali'nin vadiler arasında kalan müthiş doğal güzelliklere sahip Ubud bölgesinde de 9 Sterlin'den daha düşük  fiyata oda bulunabildiği ve yemeklerin ise 5 bin Endonezya rupisine (2,77 TL) satıldığını bildirdi.

Badan Bali Eyaleti Turizm Geliştirme İstatistikleri'ne göre gelirinin çoğu turizme dayanan Bali'ye giden uluslararası turist sayısı 2019'da yüzde 3,6 artarak 6,3 milyona ulaşmıştı. Fakat bu yıl kapıların uluslararası turizme kapatılması ve 2021'e kadar açılmayacak olması turizmcilere zor günler yaşatıyor. Bali turizmine can suyu olabilmesi için Ubud Aile Yanında Konaklama Derneği'nden Ida Bagus Wiryawan, "aylık yada yıllık kiralarda normal fiyat üzerinden yüzde 50 indirimle uzun süre kalacak misafirleri hedeflediklerini" söyledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL