Arkeolojik kazıda tarihi buz fabrikası kalıntıları ortaya çıkarıldı

Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında 93 yıllık buz fabrikası kalıntıları bulundu.

Arkeolojik kazıda tarihi buz fabrikası kalıntıları ortaya çıkarıldı
Arkeolojik kazıda tarihi buz fabrikası kalıntıları ortaya çıkarıldı
GİRİŞ 28.11.2020 16:11 GÜNCELLEME 28.11.2020 16:11 KAYNAK AA
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Antalya'da arkeolojik kazı çalışmalarında buz fabrikası kalıntılarına ulaşıldığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin önemli tarihi yapıları arasında yer alan Hıdırlık Kulesi'ni, kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için başlatılan kazı çalışması devam ediyor.



Müze Müdürlüğü denetiminde kule çevresinde yürütülen arkeolojik kazı ve araştırma çalışmalarında, 93 yıllık buz fabrikası kalıntıları bulundu.

Uzman arkeolog ve ekiplerin titizlikle yürüttüğü kazılarda, kent belleğinde önemli yeri olan buz fabrikası açığa çıkarıldı. Hıdırlık Kulesi'nin çevresinde 1927'de inşa edilen fabrikanın, makine dairesi ve depolama alanlarına ait temel ve duvar kalıntıları gün yüzüne çıktı.

Yetkililer, yapının ortaya çıktığı alanda kazı çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Kazılarda ayrıca, kulenin kuzey ve güney kısımlarında farklı yapılara ait temel kalıntıları üzerinde çalışmalar yoğunlaştırıldı.

YORUMLAR 34
  • SELİM 3 yıl önce Şikayet Et
    930 yıllık olmasın
    Cevapla
  • GAGA 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha güldüm ya 930 yazacaklardı heralde diye okuya okuya 1927 gelene kadar bir hevesle devam ettim 1927 fiyasko dedemin evi bile 1905 de yapılmış ne tarihi bu :)
    Cevapla
  • ALİ YORGANCI 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız sayın Cahit Özkan Başkanımız Engelli ve Kıronik hastalığı Raporlar ile sabitlenmiş kader mahkumları için yaş ve hapis süresi aranmaksızın ev Hapsi verilmesi hakkaniyetli olacaktır eğitim araştırma hastanesinden uzun yıllar tedavi sonrası heyet'deki uzman Doktorlar tarafından verilen Raporlar lütfen adalet bakanlığı Tarafından Geçerli olmasını Rica ederiz İstanbul adli tıp ihtisas kurumu 7' gün sürede ilaçsız bir şekilde yanılgıya uğrayarak MUAYANE ve yanlış teşhis koyarak sağlam insana hasta raporu veriyor hasta insana sağlam raporu veriyor 7' gün içinde teşhis konması hakkaniyetli değildir bu haklı sebeplerimizden dolayı Engelli mahkumlar için çözüm formül Bek
    Cevapla
  • berkay 3 yıl önce Şikayet Et
    cimer e yazarsan direk ulaşır mesajın
    Cevapla
  • frdun 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Arkeoloji değil, artık'eoloji.. yüz yılmış, dedem daha tarihi süreçte yer alıyor..
    Cevapla
  • .mmm. 3 yıl önce Şikayet Et
    saçmalığa bak,1927, ne tarihmiş be. sanki m.ö 8000 der gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle