Isparta'da sular altında kalan köyden seyirlik görüntüler

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Kasımlar Barajı'nın inşaa edilmesiyle sular altında kalan, köylülerin geride bıraktıkları eski evleri seyirlik görüntüler oluşturdu.

Isparta'da sular altında kalan köyden seyirlik görüntüler
Isparta'da sular altında kalan köyden seyirlik görüntüler
GİRİŞ 17.12.2020 11:56 GÜNCELLEME 17.12.2020 11:56 KAYNAK DHA

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde bölgenin en önemli yatırımlarından biri olan Kasımlar Barajı inşaatının ardından Darıbükü köyünün bir bölümü sular altında kaldı. Köylüler yeni evlerine kavuşurken, geride bırakılan sular altında kalan eski evler seyirlik bir görüntü oluşturuyor.

Sütçüler'de bölgenin en önemli yatırımlarından Kasımlar Barajı inşaatının ardından Darıbükü köyünün bir bölümü sular altında kaldı. Coğrafyaya uygun inşa edilen yeni evlerine kavuşan köylülerin geride bıraktığı eski evler ise seyirlik bir görüntü oluşturuyor.

Isparta- Sütçüler Dereyolu'nun 105. kilometresinde bulunan İncedere köyü- Kocaosmanlar Mahallesi yolundan vadiye bakış yapılabiliyor. Yaylaya ulaşırken kullanılan yol üzerinde ise yılkı atlarını görme fırsatı da bulunuyor.

Sütçüler'in zengin coğrafyasında endemik bitki gözlemciliği, foto safari, trekking, oryantiring, dağcılık, cip safari, su sporları, yayla, kamp ve karavan turizmi yapılabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL