Türkiye'nin dört bir yanında kayak merkezleri doldu!

Kış turizminin önemli rotalarını oluşturan kayak merkezlerinde hafta sonu kısıtlamalarının kalkmasıyla tatilciler, pistleri doldurdu. Uludağ'da Palandöken'e ülkenin dört bir yanında kayak severler keyifli anlar yaşadı.

Türkiye'nin dört bir yanında kayak merkezleri doldu!
Türkiye'nin dört bir yanında kayak merkezleri doldu!
GİRİŞ 16.01.2021 17:24 GÜNCELLEME 16.01.2021 17:24 KAYNAK AA, İHA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan Erzurum'un Palandöken ve Kars'ın Cıbıltepe Kayak Merkezindeki turistler, kayak yaparak gönüllerince eğleniyor.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de tatil yapan yerli ve yabancı turistler, hafta sonunu kayak yaparak değerlendiriyor. Lüks otelleri, yenilenen mekanik tesisleri ve bungalov evleriyle de cazip tatil imkanı sunulan merkezde yasaktan muaf tutulan turistler, salgın kurallarına uyarak kayağın keyfini çıkarıyor. Turistler aileleriyle kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçiriyor.

ULUDAĞ'DA PİSTLER DOLDU

Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'da, yoğun kar yağışlarıyla beraber kayak sezonu açıldı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünce hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 15, en yüksek sıfırın altında 11 derece ölçüldüğü Oteller Bölgesi, yoğun kar yağışlarıyla beraber tamamen beyaza büründü.

Uzun süredir yetersiz kar yağışı nedeniyle kayak sezonunun açılamadığı kışın gözdesi Uludağ'da, bugün sabah saatlerinden itibaren pistler hazır hale getirildi.
Kayak ve snowboardseverler pistlerde karın tadını doyasıya çıkardı. Kar yağışının devam ettiği ve yarım metrenin üzerine çıktığı Uludağ'ın pistlerini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki kısıtlama nedeniyle sadece konaklama yapan tatilciler kullanabiliyor.

KARTALKAYA'DA DA YASAKLARIN KALKMASIYLA PİSTLER HAREKETLENDİ

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde hafta sonu yasaklarının kaldırılmasıyla birlikte pistleri dolduran tatilciler kayak yapmanın zevkini yaşadı.Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve kayak sezonunda yerli ve yabancı binlerce turistin tatil için geldiği Kartalkaya Kayak Merkezi’nde geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı 1 metreyi geçti. 25 Aralık’ta sezon açılışını yapan kayak merkezindeki oteller, büyük çoğunluğu yurt dışından gelen misafirlerini pandemi kurallarını yerine getirerek ağırlamaya başladı.

PİSTLER TATİLCİLERE AÇILDI

Yeni yıl öncesinde getirilen hafta sonu sokağa çıkma yasağından kayak merkezleri de etkilendi. Korona virüs salgını sebebiyle kayak merkezilerinde bulunan pistler hafta sonu tatilcilere kapatıldı. Tatilcileri üzen bu kararın ardından geçtiğimiz hafta yeni bir genelge yayınlanarak kayak merkezlerindeki yasağın kalktığı bildirildi. Yasakların kaldırılmasıyla birlikte pandemi kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen pistlerde tatilciler ilk kez hafta sonu kayak yapmanın zevkini yaşadı.

"DİKKAT EDERSEK YASAKLAR GELMEZ"

Hafta sonu tatilini kayak yaparak geçiren Roberto Murat Özdemir, “Karın yeni yağdığı söylendi. Birkaç güne daha ihtiyacı var ama güzel. Yasağın kalkması güzel bir şey. İnsanlar esarette kalmayı çok istemezler. Sağlığımız açısından önemli. Dikkat ettiğimiz sürece bir şey olmayacaktır. Dikkat ettiğimiz sürece yasaklar da gelmeyecektir” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL