Kayak merkezlerinde pistler doldu!

Türkiye'nin pek çok bölgesinde etkili olan kar yağışı, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığı kayak yapmak için uygun seviyeye ulaşan kayak merkezlerinde pistler doldu.

Kayak merkezlerinde pistler doldu!
Kayak merkezlerinde pistler doldu!
GİRİŞ 20.01.2021 09:41 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:51 KAYNAK AA

Sivas'ta Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, kentte etkili olan kar yağışının ardından kayakseverleri misafir ediyor.  İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar kalınlığının yaklaşık 90 santimetreyi bulduğu merkezde profesyonel ve amatör pistler olmak üzere çeşitli mekanik ve sosyal tesisler hizmet vermeye başladı. 

Sezon açılışı yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne profesyonel kayakçılar ve vatandaşlar ilgi gösteriyor. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle misafirlerini ağırlayan otel ve bungalov evlerde konaklamak isteyenler HES kodu ile giriş yapıyor.


Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde kayak heyecanı başladı

 Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde son yağışlarla kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla kayak sezonu açıldı. Kente 17 kilometre uzaklıktaki Ergan Dağı'nda bulunan ve kesintisiz 15 kilometre kayak imkanı sunan merkezde kar kalınlığı 43 santimetreye ulaştı.

Yeterli seviyede kar yağmasıyla pistleri hazır hale getirilen merkezde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği "kayak il birinciliği" yarışlarıyla kayak sezonu başladı.Vali Mehmet Makas, Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu ile merkezi ziyaret ederek, kayak antrenörleri ve sporcularla sohbet etti.

Makas, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak sezonuna başladıklarını ve yarın da vatandaşları pistlerde ağırlayacaklarını söyledi.

Vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ve kısıtlama kurallarına uyarak kayak yapabileceğini ifade eden Makas, merkezin özellikleriyle kayakseverleri cezbettiğini dile getirdi. Kentte salgınla mücadelede elde ettikleri başarıya değinen Makas, "Yüzde 80-90 seviyelerinde azalma var. Bunun da müjdesini vermiş olalım. Biran önce bu beladan kurtuluruz, tesisimiz de 7-24 çalışır. Biliyorsunuz burada gece kayak yapma imkanımız da var." ifadelerini kullandı.

Ulusal ve uluslararası kayak şampiyonalarında birçok derecesi bulunan Erzincanlı sporcu Ayşe Kader Yavuz da kayak sezonunu açmanın sevincini yaşadıklarını dile getirerek, "Sporcu arkadaşlarımızla sevincimizi yaşıyoruz. İnşallah pandemiden sonra hep birlikte dereceler için antrenmanlarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

2 bin 552 metre yükseklikteki kayak merkezinde, 2 bin 226 ve 1636 metre uzunluğunda 2 telesiyej, 804 metre uzunluğunda teleski, değişik uzunluklarda çok sayıda kayak pisti, acemi pisti, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesislerin yanı sıra 74 odalı 170 yatak kapasiteli 2 otel ve 10 bungalov ev gibi ziyaretçilerin zaman geçirebilecekleri birçok sosyal tesis bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL