Dünyanın en uzun kanyonları arasında "Ulubey Kanyonu"

Dünyanın en uzun kanyonları arasında yer alan ve yatırımlarla turistik cazibesi artan Uşak'taki Ulubey Kanyonu, 2020'de 100 bin yerli ve yabancı turistin ağırladı. İlçeye daha fazla ziyaretçinin gelmesi için doğa sporları tesisi de yapılacak.

Dünyanın en uzun kanyonları arasında "Ulubey Kanyonu"
Dünyanın en uzun kanyonları arasında "Ulubey Kanyonu"
GİRİŞ 23.01.2021 10:30 GÜNCELLEME 23.01.2021 10:30 KAYNAK AA
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünyanın en uzun kanyonları arasında yer alan ve yatırımlarla turistik cazibesi artan Uşak'taki Ulubey Kanyonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen artan ziyaretçi ilgisiyle dikkati çekiyor. 

Büyük Menderes Grabeni'nin çökmesiyle oluşan, Banaz Çayı ve Dokusele Deresi yataklarının bulunduğu 77 kilometrelik Ulubey Kanyonu, 170 metreye ulaşan derinliği ve 500 metreyi bulan genişliğiyle büyüleyici doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor.

Antik dönem başta olmak üzere Selçuklu ve Osmanlı'dan birçok tarihi zenginliğin de bulunduğu kanyon, turistik tesisler, cam teras ve ters ev gibi yatırımlarla cazibesini artırdı.   

 Kovid-19 tedbirleri nedeniyle bir süre kapatılmasına rağmen kanyon, yıl boyu ziyaretçi ilgisini çekmeye devam etti. Ulubey Kaymakamı İsmail Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelen kanyonun tanıtımı için çalışmalara hız verdiklerini söyledi. 

Geçen yılın salgın tedbirleri altında geçtiğini anımsatan Erdoğan, "Salgın sürecinde turistlerin tercih eğilimlerine baktığımızda bu tip açık ve havadar alanlara olan ilginin arttığını görmekteyiz. Bu bağlamda turist sayımızda bir azalma olmadı. 2020 yılında yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turist ağırladık. İlerleyen yıllarda bunun giderek artan bir ivmeye kavuşmasını temenni ediyoruz. Bunun için tüm kurumlarımızla çalışıyoruz." diye konuştu.

KANYONDA DOĞA SPORLARI TESİSİ KURULACAK

Ulubey Kanyonunun her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, "Ulubey Kanyonu yazın çok fazla misafir ağırlamakta. Biz bunun 4 mevsim olmasını istiyoruz. Özellikle kar yağışı aldığında buranın muazzam bir manzarası oluyor. Bu anlamda biz misafirlerimizi kışın da buraya bekliyoruz." dedi. 

Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu da kanyonda kurulması planlanan doğa sporları tesisi için de ihale hazırlığının devam ettiğini belirterek, zipline, atlama kulesi, macera parkuru, dev salıncak ve bisiklet yolunun bulunacağı tesisle  bölgeye olan ilginin daha da artacağını kaydetti.

 

YORUMLAR 5
  • A. Gülhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dere kirlenmiş, simsiyah akıyor.. Hiç ondan bahseden yok... Herkes gösteriş peşinde..
    Cevapla
  • HALİM ŞEYHOĞLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Adıyaman İlimizden akparti üyesi halim'şeyhoğlu burdan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderimize saygı ve sevgilerimle şükranlarımı sunuyorum tüm Güneydoğu halkı olarak 2023- tarihinde Akparti Teşkilatımıza Kazandıracağız Destekliyoruz sayın Adalet bakanımız cezaevlerinde bulunan hasta ve engelli Kader mahkumları Ailesiyiz Engelli Evladımız için bir çözüm formül Bekliyoruz yaş ve hapis süresi aranmaksızın ev Hapsi verilmesi araştırma hastanesinden heyetle alınan Raporlar Adalet bakanlığı Tarafından Geçerli olsun istiyoruz rabbim kimseyi zorda bırakmasın Amin inşallah burdan Cahit Özkan Başkanım'a saygı ve sevgilerimle sonsuz Saygılarımızla arz ve talep ederim ADIYAMAN MENZİL
    Cevapla
  • MEDİNE AKYÜREK 3 yıl önce Şikayet Et
    İSTANBUL MECİDİYEKÖY BEYKOZ BAĞCILAR OLARAK TÜM İSTANBUL OLARAK CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLİYORUZ VAR'OLSUN DEVLETİMİZİN KIYMETİNİ ÇOK BİLECEĞİZ 2023- TARİHİNDE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE AKPARTİ TEŞKİLATIMIZ KAZANACAKTIR DESTEKLİYORUZ z
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım manevi oğlunuz ben TEORİK-FİZİKÇİ BİYO-KİMYA-FİZİKÇİ BİLİM İNSANI BÜYÜK'DAHİ-Rıza turan Daşkın Bayrağımız ayyıldız sancağımız Akparti Teşkilatımız'dır selam olsun ülkeme selam olsun Dostlarıma Adıyaman halkı olarak tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkımız Devletimizi Gönülden Destekliyoruz 2023-cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan önderimiz kazanacaktır Mujdemi şimdiden söyledim Saygılarımızla kamuoyuna Saygıyla duyurulur
    Cevapla
  • hıdır diker 3 yıl önce Şikayet Et
    buralara gidenlerin çoğu açız diye böğürenlerdir dilerim aç kalırsınızda sürüm sürüm sürünürsünüz.
    Cevapla