Uludağ'ın yeni gözdesi "orman köşkleri"

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezi olan Uludağ, kayak merkezi ve doğasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Bu yıl ise oteller bölgesinin hemen yanında bulanan orman köşkleri, en önemli cazibe merkezi oldu.

Uludağ'ın yeni gözdesi "orman köşkleri"
Uludağ'ın yeni gözdesi "orman köşkleri"
GİRİŞ 23.01.2021 12:12 GÜNCELLEME 23.01.2021 12:12 KAYNAK DHA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği orman köşkleri, sömestir tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Uludağ’da oteller bölgesinin hemen yanında bulunan orman köşkleri, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Yüksek ve karlı ağaçların arasında kalan, tamamen ahşaptan inşa edilen, 4, 6 ve 8 kişilik kapasitelerdeki 2 katlı evler; yatak odası, salon, mutfak ve teras olmak üzere 4 kısımdan oluşuyor. Köşkler, çamaşır makinesi, mutfak gereçleri, barbekü gibi çeşitli ihtiyaç ve konfor araçlarını barındırıyor. Otellerdeki gibi ortak kullanım alanlarının olmaması nedeniyle pandemi sürecinde tatilciler tarafından tercih edilen orman köşkleri, sömestir tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Tatilin bitiş gününe kadar boş ev olmadığını belirten işletme sorumlusu Harbi Türk, “Genelde çocuklu aileler evlerimizi tercih ediyor. Bu nedenle tüm evlerimiz doldu” dedi.

'KAFA DİNLEMEK İSTEYENLERİN TERCİH SEBEBİ'

Orman köşklerini, özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiğini belirten Harbi Türk, "Bu evlerimiz, uzun zamandır işletmesini yaptığımız evler. Özellikle pandemi döneminde ziyaretçilerimiz bizleri daha fazla tercih etti. Misafirler evini kiralayıp, 3, 4, 5 gün kalıp dönüyor. Otelde ne hizmet veriliyorsa, biz de aynı hizmeti veriyoruz. Pandemi kurallarına da uyuyoruz. Kar, kuş sesleri, kafa dinlemek isteyen misafirlerin tercih sebebi. Çocukların karla meşgul olması bizleri de mutlu ediyor. Ayın 15'ine kadar yoğun bir talep var. Daha çok çocuklu aileler tercih ediyor. Doğayla iç içe olması en büyük sebeplerinden biri" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 1
  • RIZA TURAN DAŞKIN 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız Adıyaman Akparti üyesiyim Rabbime şükürler olsun mutlu huzurluyum Rabbim Erdoğan önderimizi korusun başımızdan eksik etmesin amin inşallah sayın Değerli Cahit Özkan başkanım Benim engelli bir kardeşim var 2012- tarihinde Telefon mesajı ile birine Argo kelime kullanılmış bu mesajda otomatikmen 8- kişiye gitmiştir cezası 2020- tarihinde Yargıtay-tan Geldi 2013/34-esas Antalya 1- Ağır ceza mahkemesi Tekerlekli sandalye ile Hapse Gitmiştir Siz Devlet büyüklerimizden Ricam olacaktır Lütfen Böyle Raporu olan bakıma muhtaç evlatlarımız için çözüm formül Bekliyoruz REİSİM ev Hapsi verilmesi hakkaniyetli olacaktır Saygılarımızla kamuoyuna Saygıyla duyurulur
    Cevapla