Kayak merkezlerinde sömestir yoğunluğu!

Türkiye'nin önemli turizm merkezleri Ilgaz, Palandöken, Kartalkaya ve Erciyes, sömestir tatilini yoğun geçiriyor. Hafta sonu tatili fırsat bilen kayak severler de pistleri doldurdu.

Kayak merkezlerinde sömestir yoğunluğu!
Kayak merkezlerinde sömestir yoğunluğu!
GİRİŞ 31.01.2021 17:34 GÜNCELLEME 31.01.2021 17:34 KAYNAK AA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor. Köroğlu Dağlarının zirvesinde yer alan ve kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kartalkaya'da bulunan yaklaşık 2 bin yatak kapasitesi bulunan 4 otel, yüzde 90 ile 95 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Kayak merkezinde toplam uzunluğu 75 kilometre olan 25 adat pistle hizmet veriliyor. Yarıyıl tatili için Kartalkaya'ya gelen tatilciler, kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı pistlerde kayak ve snowboard yaparak eğlendi.



Kayak merkezinde bulunan jandarma ekipleri, maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerini sürdürüyor. Tatilciler ekipler tarafından sık sık uyarılıyor.
Kayak merkezinde bulunan Dorukkaya ve Kaya Palazzo otelin genel müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine, yarıyıl tatilinde kayak merkezine tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiğini, otel içerisinde ve pistlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tüm önlemlerin alındığını kaydetti.

Avcı, kayak merkezinde kar kalınlığının 1.5 metre olduğunu, tüm pistlerin açık olduğunu, tatilcilerin doyasıya kayak ve snowboard yaparak eğlendiğini ifade etti.

ERCİYES'TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde, hafta sonu nedeniyle yoğunluk yaşandı.

Charter seferlerle Ukrayna, Rusya, Polonya gibi ülkelerden Kayseri'ye gelen turistlerin yanı sıra tatilini Erciyes'te geçirmek isteyen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından önce seyahat ve konaklama belgesi alan yerli ziyaretçiler, pistlerde yoğunluk oluşturdu.

Tatilciler, kayak ve snowboard yaparak keyifli vakit geçirdi. Ziyaretçilerin Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uydukları görüldü.

ILGAZ DAĞI'NDA DA HAFTA SONU VE SÖMESTİR YOĞUNLUĞU BİR ARADA

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde hafta sonu ve yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor. Kastamonu ile Çankırı sınırlarındaki Ilgaz Dağı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentten kayakseverleri ağırlıyor.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, 1850 rakımdaki dağın doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçiriyor.

Eşsiz manzarasıyla özellikle kış aylarında kartpostallık görüntüler oluşturan Ilgaz, doğaseverlerin uğrak yerleri arasında ön sıralarda yer alıyor. Kayak merkezinde, özellikle hafta sonlarındaki yoğunluk dikkati çekiyor. Ziyaretçilerden Aydoğan Aslan, AA muhabirine, hafta sonu tatilini geçirmek için Ankara'dan Ilgaz Dağı'na geldiğini söyledi.

Günübirlik olarak da sık sık Ilgaz'a geldiğini anlatan Aslan, "Buradaki ağaçları ve kayak pistini çok beğeniyoruz. Ağaçların arasından kayarak geçebiliyorsunuz. Farklı pistlerin de olmasından dolayı buranın tercih edilme şansı çok yüksek. Ilgaz Dağı'nı herkese öneriyoruz." dedi.

KAYAKSEVERLER, PALANDÖKEN'DE KAYAĞIN KEYFİNİ ÇIKARIYOR

Türkiye'nin ve dünyanın önemli kayak merkezlerinden Palandöken, yarıyıl tatilinde binlerce kayakseveri ağırlıyor. Erzurum Havalimanına 20, kent merkezine 4 kilometre uzaklıkta olmasıyla misafirlerine kolay ulaşım ve konaklama imkanı sunan kayak merkezi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kuralları kapsamında çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Aynı anda 12 bin kişinin kayak yapabildiği, teknik altyapısı, beş yıldızlı otelleri, kar kalitesi ve eşsiz doğa manzaralarıyla "Kayağın Başkenti" olarak da adlandırılan Palandöken, hafta sonu da kayakseverlerin gözdesi oldu.

"Güvenli Turizm Sertifikası" bulunan otellerdeki tedbirlerle tatillerini güvenli ortamda geçiren müşteriler, kar kalınlığının 110 santimetreye ulaştığı merkezde kayağın yanı sıra snowboard, kayak, trekking, buz tırmanışı gibi birçok kış sporunu yapabiliyor.

Bölgedeki oteller, Rusya, Ukrayna, Moldova ve Çin'in yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa, Malatya, İzmir, Edirne, Trabzon ve çevre illerden gelen müşterileri ağırlıyor. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 70-75 seviyesinde tutuluyor.

Yarıyıl tatilini fırsat bilerek kayak merkezine gelenlerin arasında öğrencilerin çoğunlukta olduğu görülüyor.

YORUMLAR 1
  • Birtane 3 yıl önce Şikayet Et
    KORONA BURALARA uramamış galiba
    Cevapla