Kar, buz ve sis bulutu! Sibirya soğukları yaşanıyor

Sivas'ın 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı'nda yer alan Yıldız Göleti'nin yüzeyi soğuk havanın etkisiyle buzla kaplandı. Göletin çevresinde karla kaplı tepelerin zirvesinde oluşan sis bulutu da görsel şölen oluşturdu.

Kar, buz ve sis bulutu! Sibirya soğukları yaşanıyor
Kar, buz ve sis bulutu! Sibirya soğukları yaşanıyor
GİRİŞ 25.02.2021 13:03 GÜNCELLEME 25.02.2021 13:03 KAYNAK AA

Sivas’ta 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı’nın güneyinde yer alan ve soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buzla kaplanan Yıldız Göleti, çevresindeki tepeleri saran sis bulutuyla güzel görüntü oluşturdu.

Kente 58 kilometre mesafedeki Yıldız Dağı’nın eteğinde yer alan Yıldız Göleti’nin yüzeyi bölgede etkili olan aşırı soğuklar yüzünden buz tuttu. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne de yakın olan gölet, yüzeyini kaplayan buz tabakası ve çevresindeki karla kaplı tepelerin zirvesinde oluşan sis bulutuyla adeta görsel şölen sundu.

Göletin çevresinde birkaç noktada beliren dairesel yapıdaki sis bulutları, Türkiye’nin çatısı Ağrı Dağı’nın zirvesinde genellikle bahar aylarında sıklıkla görülen ve şapkayı andıran hava olayına benzerliğiyle dikkati çekti.

Gölet, adını aldığı Yıldız Dağı ile birlikte özellikle kış mevsiminde doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının uğrak yerleri arasında yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL