Müthiş keşif: Sıra dışı bir şey bulduk

İtalya'nın Pompeii bölgesinde sönmüş lavların içinden 2 bin yıllık dört tekerlekli tören arabası bulundu. Arkeologlar çok iyi korunmuş Roma dönemine ait tören arabasını benzeri olmayan olağanüstü bir keşif olarak nitelendirdi. "Sıra dışı bir şey bulduk" diyen arkeologlar, arabanın demir, bronz ve kalaydan karışımından yapıldığını söyledi.

Müthiş keşif: Sıra dışı bir şey bulduk
Müthiş keşif: Sıra dışı bir şey bulduk
GİRİŞ 01.03.2021 10:30 GÜNCELLEME 01.03.2021 10:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Vezüv Yanardağı'nın MS 79 yılında patlaması sonucunda lavlar altında kalan İtalya'daki Pompeii antik kentinde, yapılan kazılar sonucunda bir tören arabası gün yüzüne çıkarıldı. Arkeologlar, arabanın kutlamalarda, geçitlerde ve düğünlerde kullanılmış olabileceğini söyledi.

"Sıra dışı bir şey bulunduğunu" belirten arkeologlar, Napoli kenti yakınlarındaki Pompeii'nin kuzeyindeki Civita Giuliana'daki eski bir villanın ahırlarının yakınında bulunan arabanın ağırlıklı olarak demirden yapıldığını, bronz süslemeleri olduğunu anlattı.

İlk olarak 7 Ocak'ta fark edilen tören arabasının iki hafta içinde bulunduğu yerden çıkarıldığı belirtirken üzerindeki çiçek, insan figürlerinin tahrip olmadan günümüze ulaştığını ifade etti.

Pompeii Arkeolojik Parkı Direktörü Massimo Osanna, "Antik dünyanın daha iyi anlaşılması için çok önemli bir keşif" dedi.

İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini ise "Pompeii bizi şaşırtmaya, kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. 20 hektarlık alan kazılmaya devam edildikçe bu durum da sürecek" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Fenerbahçe 3 yıl önce Şikayet Et
    sapkın pompeililer Allahın gazabına uğradılar
    Cevapla
  • firedinin kabusu 3 yıl önce Şikayet Et
    metalik mavi sedan bir araba
    Cevapla