Türkiye’ye gelmeyi bekleyen İngilizlere müjde

Daily Mail gazetesi, ‘İngilizlere tatil morali’ başlıklı haberinde Türkiye’nin koronavirüs aşısı yaptırmış İngiliz turistlere ve negatif test gösterenlere mayıs ortasından itibaren seyahat izni verileceğine dair duyumların alındığını yazdı.

Türkiye’ye gelmeyi bekleyen İngilizlere müjde
Türkiye’ye gelmeyi bekleyen İngilizlere müjde
GİRİŞ 14.03.2021 10:22 GÜNCELLEME 14.03.2021 10:24 KAYNAK HÜRRİYET
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye, diğer Akdeniz ülkeleriyle birlikte, İngiliz vatandaşlarının tatil için tercih ettiği rotaların başında geliyor. İngiltere’de koronavirüsün daha hızlı yayılan yeni türünün tespit edilmesi üzerine Türkiye, aralık ayında adaya sınırlarını kapatmıştı. Aynı zamanda İngiltere de ülke dışına çıkmak isteyen vatandaşlarından seyahat gerekçesi için belge sunmalarını talep etmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, açılma dönemine ilişkin açıkladığı yol haritasında yurtdışı seyahatlerle ilgili tüm düzenlemelerin 17 Mayıs’a kadar yürürlükte kalacağını duyurdu.

HER YIL 2.5 MİLYON

Haziran ayı itibarıyla İngiltere’de tüm yetişkinlerin aşılanmış olması hedefleniyor. Her yıl 2.5 milyon İngiliz tatil için Türkiye’yi tercih ederken, testi negatif olan kişilerin Türkiye’ye giriş yapabileceği belirtildi. İngiliz turistlerin tercih ettiği bir diğer ülke olan İspanya da aşı pasaportu sistemine geçeceklerini açıkladı. Benzer şekilde Yunanistan, Mayıs ayının ortasından itibaren tatilcilere kapılarını açacağını duyururken, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ise 1 Mayıs itibarıyla aşı yaptıran kişileri ülkeye kabul edeceğini bildirdi.

YORUMLAR 4
  • Fikirtepeli Sabri 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelin gelin ,gelin olasınız
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyon patlaması olacak desenize. Bizim millet daha kendi ülkesini adam akıllı gezemedi eve kapandık ama elin turistine her şey serbest. Boşuna demişler paranın açamayacağı kapı yok diye. Biz kapanalım elin gavuru tatil yapsın.
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan biz anamıza gidemiyoruz rahatça bunlar hazırlık yapıyor.Hakkım helal olmasın kapıları açarlarsa.Türk milletine yasak gevura serbest.Getirenlerde bunlar.Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Murat20 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelsinler vakalar iyice patlasın
    Cevapla