Adana'da denize girilebilecek yerler

Daha çok kebabıyla meşhur olan Adana'nın plajlarıyla da meşhur olduğunu biliyor muydunuz

Adana'da denize girilebilecek yerler
Adana'da denize girilebilecek yerler
GİRİŞ 13.04.2021 13:34 GÜNCELLEME 15.04.2021 09:06 KAYNAK HABER7
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Adana, ülkemizde yeme-içme konusunda akla gelen ilk şehirlerden birisi. Kebabından şalgamına, şırdanından bici bicisine tam bir gastronomi şehri diyebiliriz. Öyle ki bir kebaba adını bile vermiş.

Ama bu yazımızda sizlere Adana'nın yemeklerinden değil, pek bahsedilmeyen plajlarından söz edeceğiz. Adana'nın güneyine konumlanmış Karataş, Yumurtalık ve Ceyhan ilçelerinde yer alan plajlar, yazın sıcaktan bunalan halkın uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Bu üç ilçenin çok güzel plajlarının olması yanı sıra çevresinde de pek çok konaklayabileceğiniz yerler bulunmakta. Hem günübirlik ziyaret için hem de hafta sonu tatili oldukça ideal.

Yumurtalık Plajı 

Adana il merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alan Yumurtalık Plajı, yaz sezonunun en yoğun geçtiği plajlardan bir tanesi. Aynı zamanda 2015'te mavi bayrak alan plajların arasına girdi.

Yumurtalık Plajı belediye tarafından işletildiğinden dolayı oldukça uygun. Duş ve soyunma kabinlerinin de bulunduğu plajda hizmet bedeli 1-2 TL'dir.

Karataş Plajı

Karataş Plajı, 6 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun kumsallarından bir tanesidir. Her yıl onlarca yerli/yabancı turisti ağırlayan plajda şezlongda güneşlenebilir, denize girebilir, yürüyüşe çıkabilir ve keyifli organizasyonlara katılabilirsiniz.

Eğer uzun süreli bir tatil için geldiyseniz deniz keyfinin yanı sıra plajın batısında bulunan Akyatan Milli Parkı ve Magarsus Antik Kenti'ni ziyaret edebilirsiniz.

Karataş Harb-İş Plajı 

Harbiş Plajı, belediye tarafından işletilmesinden dolayı bölgenin tercih edilen plajları arasında yer alıyor. Denize giren vatandaşlar aynı zamanda kum üzerinde yapılan motocross yarışmalarını da yakından izleyebilme imkanına sahip. Özellikle son zamanlarda yapılan çevre düzenlemeleriyle de popülaritesini arttırmış durumda.

BOTAŞ Plajı

Adana'nın belki de en güzel ve en temiz plajı Ceyhan ilçe merkezine ise 27 kilometre uzaklıkta olan BOTAŞ Plajı'dır. Maalesef bu plaj sadece BOTAŞ çalışanları ve yakınları tarafından kullanılabiliyor. Ormanlık alan içinde yer alan plaj her ne kadar kumdan oluşsa da denize girilen yerde kayalıklar bulunuyor.

Bahçe Belediye Halk Plajı

Karataş’a 7 kilometre uzaklıkta yer alan plaj 300 metre uzunluğa sahip. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, cankurtaran, otopark ve restoran bulunuyor. Aynı zamanda kamp severler plajda çadır tatili de yapabilir.

YORUMLAR 11
  • ışıl özden 3 yıl önce Şikayet Et
    Karadağ camliktan denize girilince yüzde yaralar oluyor çünkü mikroplu kanalizasyon akıyor yüksek bir yerden denize bakınca görürsünüz yumurtalıkta da liman var deniz gemilerin bıraktığı atıktan yagli
    Cevapla
  • Hikmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yumurtalık kaymakamı ilçe sorunları ile biraz ilgilense iyi olacak.
    Cevapla
  • Ayhn 3 yıl önce Şikayet Et
    Adanada denize mersinde girilir
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz hiç de öyle yapmıyoruz. Size de anılan lokasyonları tavsiye ederiz.
    Cevapla
  • Dervaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kebabı at eti eşek etti Hiçte guvenilipte yiyilmez
    Cevapla
  • Xx01xx 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş Konuşan Gereksizler, Çok Az Beynini ve Düşünme Yetinisini Kullanabilse Keşke. Ayrıca Yorum Yapmadan Önce Yazı Yazmayı Öğrense İdin Keşke.
    Cevapla
  • sokağın sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Plaj mlaj sen hayırdır? Hani din kardeşiydik?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle