İsviçre Alpleri değil, Karagöl

Kahramanmaraş’ta kar sularının erimesiyle oluşan doğal Karagöl, manzarasıyla görenleri hayran bırakıyor.

İsviçre Alpleri değil, Karagöl
İsviçre Alpleri değil, Karagöl
GİRİŞ 16.04.2021 14:24 GÜNCELLEME 16.04.2021 14:57 KAYNAK İHA
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Göksun ilçesi Değirmendere beldesine 4 kilometre uzaklıkta da olan Karagöl, bin metrekare alanı sahip olurken, Göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor.

Tarihi bakımında oldukça zengin olduğu bilinen Karagöl, Bizans dönemine ait kalıntıları bulunduruyor. Turna Dağı savaşından o döneme ait savaş izlerini görmenin mümkün olduğu biliniyor.

2023 RAKIMLI TEPE

Karagöl’e, her gün çeşitli illerden gelen doğa severlerin ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Araştırmacı Halil İbrahim Algan, “ Karagöl’e Değirmendere beldesinden devam ederek Himsizin gözüne araçları bırakıp, ortalama 2023 rakımlı tepeye ulaşıyoruz. Ortalama bir saatlik yol ile göle ulaşıyoruz. Göl ortalama bin metrekare alana sahip olup, derinliği 50- 60 cm arasında değişiyor. Göçmen kuşlara ev sahipliği yapan bölgede Turna, Leylek ve Angut kuşları bulunuyor. 150’ye yakın endemik bitli türünü barındırıyor. Bölgede yine üçün üzerinde göl mevcuttur. Dört tarafı dağlarla çevrili olan göl temmuz ayına kadar kalmaktadır. Yüzlerce doğa severi buraya getirerek bölge turizmine katkı sunmaya devam ediyoruz “dedi.

YORUMLAR 3
  • Malazgirt...71 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir başkadır benim Memleketim.....
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Manzara güzel, isviçre alpleri değil demissiniz zaten burası isviçrede olsa etrafı orman olurdu.
    Cevapla
  • Kenan Dağaslanı 3 yıl önce Şikayet Et
    harika bir yer K.Maraş Dağaslanları ekibi her sene oraya etkinlik düzenliyor
    Cevapla