HalalBooking'ten 5 milyon dolarlık dev yatırım

Dünya çapında lider online helal özellikli otel ve villa arama ve rezervasyon platformu olan HalalBooking, 5 milyon dolarlık ön Seri B yatırımı aldı.

HalalBooking'ten 5 milyon dolarlık dev yatırım
HalalBooking'ten 5 milyon dolarlık dev yatırım
GİRİŞ 16.04.2021 15:03 GÜNCELLEME 16.04.2021 15:03

HalalBooking, Mart 2021'de 5 milyon dolarlık yatırım almıştır. Bu yatırım, B Serisi finansmanı sağlamaya yönelik 20 milyon dolarlık daha büyük kampanyanın ilk kısmını oluşturmaktadır. British Business Bank de dahil olmak üzere bir grup melek yatırımcı, dönüştürülebilir kredi sözleşmesi şeklinde 5 milyon dolarlık ön Seri B yatırımı yapmıştır.

Şirket şu anda kalan 15 milyon dolar için baş yatırımcı olarak girişim sermayesi (VC) ve özel sermaye (PE) fonu yatırımcıları ile görüşme yapmaktadır. Öngörülen değerleme 75 milyon dolar değerindedir. Şirket, lider yatırımcıyı seçmeyi ve turu 2021'in ikinci çeyreğinde kapatmayı umuyor. Toplanan yatırım, şirketin 2022-24 için üstel büyümesini desteklemek ve 2024'te 1 milyar dolarlık ilk halka arz hedefine ulaşmak için kullanılacaktır.
 
Covid-19 salgınından önce, HalalBooking yıllık %70 bileşik büyüme oranlarına ulaşmıştı. 2019'daki başarılı bir Seri A turunun ardından, büyüme oranı 2020 sezonunun ilk aylarında yıllık %100'ün üzerine çıkmıştır. Covid, 2020'nin 2. çeyreğini doğal olarak derinden etkiledi, ancak şirket 2020'nin 3. çeyreğinde tam iyileşme kaydetti, yani bu dönemdeki satışlar 2019'un 3. Çeyrek dönemiyle aynı seviyedeydi. 2020, seyahat sektörü için çok zor bir yıldı ancak şirket oldukça iyi bir performans sergileyerek tüm çalışanlarını elinde tutmayı başardı. Bu durum, koronavirüs pandemisinin sadece kısa vadeli etkileri olduğunu ve şirketin uzun vadeli beklentilerini etkilemeyeceğini gösteriyor.

Şu ana kadarki 2021 satışları oldukça umut verici. Covid ile ilgili olumsuz haberlere ve yeni dalgalara rağmen, şirketin ana pazarı Avrupa'da 1. çeyrek satışları, 2019 yılı 1. çeyrek satışlarına kıyasla yarıdan daha az oranda düşüş göstermiştir. Nisan ayı özellikle İngiltere'de çok daha iyi başlamıştır ve şirket, 2019 yılının aynı dönemiyle Mayıs ayına kadar pariteye ulaşacağını ve satışların Temmuz-Ağustos ayları arasında artarak ikiye katlanacağını tahmin etmektedir.
 
HalalBooking CEO'su Elnur Seyidli “Şimdi üstel büyümemize devam etmek için harika bir konumdayız. Güçlü bir şekilde geri döndüğümüzden eminim.

Sözlerine şöyle devam etti “Güçlü bir markamız var ve Covid pandemisini iyi atlattık. Tüm personelimizi elimizde tutmayı başardık ve yeni teknolojiler geliştirmek için zamanı akıllıca kullandık. Genel olarak seyahat endüstrisinin 2019 seviyelerine gelmesi 3-4 yıl sürebilir, ancak seyahat konusunda en iyi sektördeyiz - iş seyahatinden ziyade tatil sektöründeyiz ve uçuş değil konaklama alanında hizmet sağlıyoruz. “Tatil konaklaması” sektörünün bu yıl 3. ve 4. çeyrekte güçlü bir toparlanma göstermesi gerekiyor. Dolayısıyla, Covid öncesi %100 büyüme eğrisine sahip bizim gibi bir marka için, bu yıl üstel büyümemize devam edebilmemiz şaşırtıcı olmayacaktır. 5 milyon dolarlık kısmını teminat altına aldığımız 20 milyon dolarlık Seri B yatırımıyla artık büyüme hızımızı daha da hızlandırabiliriz.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL