Türkiye'nin turizm çözümü: Uluslararası düğünler

Türkiye turizmi pandemide toparlanma için uluslararası düğünlere yöneliyor.

Türkiye'nin turizm çözümü: Uluslararası düğünler
Türkiye'nin turizm çözümü: Uluslararası düğünler
GİRİŞ 17.04.2021 09:46 GÜNCELLEME 17.04.2021 09:46

Türkiye turizm sektörü, devam eden Kovid-19 pandemisinin olumsuz etkilerinden kurtulmak için bu yıl uluslararası düğün organizasyonlarına yöneliyor.
 
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Yeşilyurt, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Düğün organizasyonları diğer tip turizm etkinliklerine göre daha karlı" diye konuştu. "Sıradan turistlerin bir ayda harcadıkları para bu tür organizasyonlarda yalnızca bir haftada harcanıyor."

Yeşilyurt, yabancı düğün sahiplerinin, üst segment oteller, marinalar ve restoranlarıyla "benzersiz ve seçkin" hizmetler sunan Türkiye'nin Akdeniz ve Ege sahil beldelerini giderek daha fazla tercih ettiğini söyledi.
Yeşilyurt, "Bodrum, canlı gece hayatı, yat sahibi jet sosyeteye cazip gelen nitelikli marinaları ve ünlü aşçıların bulunduğu restoranlarıyla bir yıldız gibi parlıyor" dedi.

1.000'den fazla yatak kapasitesine sahip olan Bodrum'da hem görkemli oteller hem de butik oteller bulunuyor.

BODRUM YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Xinhua'ya verdiği demeçte, Bodrum'un birçok Avrupa ve Uzakdoğu ülkesinden yoğun talep gördüğünü, Arap ve Ortadoğu ülkelerinde de giderek tanındığını belirtti.

"Bodrum, pandemi koşullarına ve kısıtlamalara rağmen bu yıl Hindistan'dan altı düğün organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Bu, gelecek için çok umut verici" diye konuştu.

Belediye, önümüzdeki dönemde daha fazla düğün gerçekleştirilmesini sağlamak için çok sayıda uluslararası organizasyon şirketiyle görüşmeler yapıyor.

Aras, "Otellerde doluluk oranlarının düşük olduğu sezon dışı tarihlerde yabancı düğünlerin yapılması, Bodrum'da turizm sektörüne önemli katkı sağlıyor, gelir yaratıyor ve iş olanaklarını artırıyor" dedi.

Aras "Düğün için Bodrum'a gelenler sadece otellerinde vakit geçirmekle kalmıyor, alışveriş ve yemeğe de gidiyor, birçok etkinliğe katılıyor" diye konuştu.

Belediye başkanına göre özellikle Hint düğünleri yöre halkı için güzel kazanç getiriyor çünkü düğün sahipleri misafirlerini rahat ettirmek için hiçbir masraftan kaçınmıyorlar.

Aras, "Genellikle kiralanmış büyük uçaklarla şehre gelen davetliler için tüm oteli rezerve ediyorlar" dedi.
Ziyaretçiler Bodrum'da genellikle bir hafta kalıyor ve bölgedeki doğal ve kültürel güzelliklerin tadını çıkarıyor.

Yat kiralayarak ya da tekne turlarıyla el değmemiş koyları gezmek, ziyaretçiler arasında sevilen bir etkinliğe dönüşüyor.

Önümüzdeki dönemde dünyanın farklı yerlerinden Muğla Milas-Bodrum Havalimanı'na daha fazla direkt dış hat uçuşlarının eklenmesiyle Bodrum, daha çok sayıda "lüks tüketim yapan turist" çekmeyi bekliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL