Mardin'in cenneti: Ğurs Vadisi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yer alan Ğurs Vadisi, doğa tutkunlarının vazgeçilmezi.

Mardin'in cenneti: Ğurs Vadisi
Mardin'in cenneti: Ğurs Vadisi
GİRİŞ 17.04.2021 15:56 GÜNCELLEME 17.04.2021 16:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Medeniyetlerin beşiği Mardin'e 20 kilometre uzaklıkta, Geç Roma, Erken Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yerleşim gören, tarihi kaleler, köşkler, türbeler, camiler, hanlar ve kilise kalıntılarının ve taş evlerin yer aldığı vadide yüzme havuzu, piknik alanları, restoranın da bulunduğu 7 tesis hizmet veriyor.

Soğanlı ve Erdem köylerinden başlayıp Ziyaret köyü ile son bulan yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki vadi içerisinde doğal yürüyüş alanları, şelale ve piknik alanları, ziyaretçilerine huzurlu ve sessiz bir ortamda dinlenme fırsatı sunuyor.

Yeşil alanlar ile su kaynaklarının buluştuğu, kuş seslerinin yankılandığı vadi, sakin bir ortamda dinlenmek isteyen doğa tutkunlarının vazgeçilmezi.

YORUMLAR 8
  • Kevser 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne anlarsınız doğanın güzelliği mis gibi toprak ve su kokusu gerçi sizin hiç alışık olmadığınız şeyler normal olarak görüyorum kardeşim
    Cevapla
  • XALİL TARI 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid 19 testi yapıp öyle gelin
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelip görmenizi tavsiye ederim keşke orda bi evim olsaydı ordaki koylululerde. Sürekli kendime oraya giderdim. Insana huzur veriyor. Ve buranın 7 tane köyü vardır. Ali paşa en güzeli orda şelalenin ve suyun çok olduğu yerdir. Tesis yukarasina doğru yürürseniz karşıniza bi yol çıkacaktır tepeye kadar çıkmanız gerekiyor en güzel yer orasıdır şelalenin olduğu yer. Su da lağamli değil. Aksına suyu bol olan bi yer ve tertemiz. Lağam lı dedikleri yer tesistir. Tesislerde zaten su hep lağamlidir her yerde böyle bu. Suyuyla doğasıyla da çok güzel cennet gibi bir yer yesiligiyle. Kesinlikle öneririm size. Dediğim yere giderseniz.
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes farklı bir şey yazmış ya bi insan bu kadar mı ırkçılık yapar sırf orası mardin diye. Arkadaşlar ben mardinliyim mardinde yaşıyorum ve xursa her yaz iki kez giderim çok güzel bir yerdir.
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Asalanın devamı ermeni uşağı pkk yok huzur var,su var hayat var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle