Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği harika 7 ada ülkesi

Doyasıya tatil yapabileceğiniz ve üstelik de vize ücreti ödemeyeceğiniz 7 ada ülkesiniz sizler için derledik.

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği harika 7 ada ülkesi
Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği harika 7 ada ülkesi
GİRİŞ 26.04.2021 15:14 GÜNCELLEME 26.04.2021 15:17 KAYNAK HABER7

Son dönemlerde hepimiz zor zamanlar geçiriyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs herkesi evlerine hapsetti ve seyahat etmek neredeyse imkansız hale geldi. Fakat aşı çalışmalarının sonuç vermesiyle dünyada bir heyecan oluştu. Bu heyecan beraberinde özgürce seyahat etme hayalini de getirdi tabii ki. Tam da bu noktada, hayallerinizi süsleyecek birbirinden güzel 7 ada ülkesini sizler için derledik; üstelik vize de yok.

Jamaika

Kristof Kolomb'un 'Gözlerin gördüğü en güzel ada' olarak adlandırdığı Jamaika doğal güzellikleriyle büyülüyor. Sadece doğal güzellikleriyle akıllarımızda yer almıyor, Jamaika denilince akla tabii ki Bob Marley de geliyor, Usain Bolt da geliyor. Hiç bir vize işlemleriyle uğraşmanızla da gerek yok, çünkü Jamaika vizesiz.

Madagaskar

Ve listemizin ikinci sırasında Madagaskar var. Belki birçoğumuz adını bu harika adadan alan Madagaskar adlı animasyon filmiyle biliyoruz. Madagaskar, tropik iklimi, mango ağaçları ve muhteşem sahilleriyle adeta göz kamaştırıyor. Ve Türk vatandaşları bu adaya vizesiz girebilme hakkına sahip.

Seyşel Adaları

Seyşeller tam bir egzotik cennet diyebiliriz. Masmavi deniz, tropikal adalar, uçsuz bucaksız kumsallar hepsi tepsi tek bir adada, Seyşeller'de. Bu ada ülkesine gitmek epey masraflı fakat size ekstra bir masraf daha çıkmasın diye Türkiye ve Seyşeller kendi aralarında anlaşmış ve vizeleri kaldırmışlar.

Dominik Cumhuriyeti

Survivor'la birlikte popülaritesini arttıran Dominik Cumhuriyeti, berrak denizi ve palmiye ağaçlarıyla ülkeye gelen turistlerin beğenisini topluyor. Bu muhteşem ada ülkesi Türk vatandaşlarından kapıda vize istiyor. Onlarca evrakla uğraşmanıza gerek kalmadan, 10 dolar karşılığında kapıda vize alabiliyorsunuz.

Filipinler

Filipinler, balinalarla yüzebileceğiniz, muhteşem tropik meyveler yiyebileceğiniz, birbirinden güzel adaları ziyaret ederek dolu dolu bir tatile geçirebileceğiniz sayılı ülkelerden. 7107 adadan oluşan Filipinler'e gitmek için pasaportunuzun olması yeterli.

Maldivler

Dünyadaki cennet olarak adlandırılan Maldivler hemen hemen herkesin gitmek için hayalini kurduğu ülkeler arasında yer alıyor. Turkuaz renkli berrak deniziyle, beyaz kumuyla doyasıya tatil yapabileceğiniz bir ülke. Dünyadaki cennete gideceğiniz yetmiyormuş gibi bir de işin bonusu var: Maldivler Türk vatandaşlarından vize istemiyor!

Fiji

Okyanusun ortasında muhteşem bir ada ülkesinden bahsediyoruz. Doğayla tamamen baş başa kalacağınız, dalış yaparken balıklarla yüzebileceğiniz bir ada burası. Türkiye’ye çok uzak mesafede bulunması güzelliklerini keşfetmenize engel olmasın. O kadar yol geldim, o kadar para harcadım ben burada 90 gün kalırım diyorsanız, şimdiden söyleyelim 90 güne kadar vizesiz seyahat iznine sahipsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL