İlk bakışta hayran kalacağınız 7 köy

İlk bakışta favori listenize ekleyeceğiniz dünyanın en güzel köyünü sizler için yazdık.

İlk bakışta hayran kalacağınız 7 köy
İlk bakışta hayran kalacağınız 7 köy
GİRİŞ 28.04.2021 13:40 GÜNCELLEME 28.04.2021 13:42 KAYNAK HABER7

Doğayla iç içe olmak isteyenler için köy tatilinden daha ideal bir seçenek olamaz herhalde. Şehrin kasvetinden, gürültüsünden ve trafiğinden uzak bir tatili ancak güzel bir köyde yapabilirsiniz. Kısa süreli dahi olsa köyde vakit geçirmek insana huzur veriyor. Özellikle aile ile birlikte tatile çıkıldıysa köyler en çok da çocukları mutlu ediyor. Çünkü doya doya koşabildikleri ve oyunlar oynayabildikleri nadir yerlerdir köyler...

Biz de sizler için seyahat planlarınız arasına ekleyebileceğiniz birbirinden güzel köyleri derledik. İşte dünyanın en güzel 7 köyü:

1) Colmar - Fransa

Fransa'nın gizli cenneti Alsace bölgesinde yer alan Colmar köyü Ortaçağ'dan bu zamana kadar en iyi şekilde korunmuş. Konumu itibariyle Almanya-Fransa arasında kaldığından dolayı her iki ülkenin de kültür yapısından etkilenmiş. Örneğin bir cafeye girdiğinizde hem kruvasan hem de kugelhopfu bir ada görmeniz mümkün. Rengarenk evleri ve kendine has mimari yapısıyla Instagram'lık fotoğraf çekilmek isteyenlerin vazgeçilmezi konumunda.

2) Bibury - İngiltere

Dünya üzerindeki en etkileyici köylerden biri olan Bibury, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Köyün en büyük özelliği tarihi dokusunu olduğu gibi koruması. Şirin bir ortaçağ köyü olan Bibury, İngiltere'nin en güzel köyü seçilmiştir. Bu köyde yer alan az sayıdaki cafelerde bir şeyler içebilir ve köylülerin yaptığı leziz reçellerden alabilirsiniz.

3) Reine - Norveç

Norveç'in en güzel köyü seçilen Reine, 1743'ten beri bölgenin ticaret merkezlerinden biri. Küçük bir balıkçı köyü olan Reine, merkeze bir hayli uzak olmasına rağmen her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor. Köyü bu kadar güzel kılan ise yeşil ve mavi tonlarının buluştuğu doğa harika bir yer olması. Öte yandan şirin balıkçı evleri de köye çok farklı bir hava katıyor ve ortaya göz kamaştıran görüntüler çıkıyor.

4) Oia - Yunanistan

Oia, mavi kubbeli kiliseleri ve bembeyaz boyalı evleriyle masalsı bir köy. Muazzam deniz manzarası da oldukça etkileyici. Özellikle son dönemlerde dünya çapında bir çok balayı çifti tarafından da oldukça sık tercih ediliyor ediliyor. Oia, kayalıklar üzerine kurulu bir köy olması sebebiyle tahmin edersiniz ki yollar yokuşlu. Ben yorulmam diyenler uzun merdivenleri çıkarken, keyfime düşkünüm diyenler de eşeklerle bu yokuşları çıkıyor.

5) Hamsiköy - Türkiye

Trabzon'un Maçka ilçesi sınırları arasında bulunan Hamsiköy yemyeşil doğasıyla büyülüyor. Zigana Dağları'nın eteklerin de kurulu bu köy 1300 rakım yüksekliğe sahiptir.
Adı artık sütlaçla bütünleşmiş Hamsiköy'e gitmişken de o meşhur sütlacından yememek olmaz.

6) Tenby - Galler

Galler'in sakinliğiyle huzur veren köyü Tenby, Birleşik Krallık'ta pek rastlanılmayan bir konsepte sahip. Rengarenk evleriyle adeta bir Akdeniz ülkesindeymiş havası veriyor. Anlamı 'küçük balık kalesi' olan bu köyün adı kendisi gibi oldukça şirin...  Tenby, arnavut kaldırımlarıyla ve Tenby Kalesi'yle ziyaretçilerine tarihi bir gezi imkanı da sunuyor.

7) Shirakawa-go - Japonya

Son zamanlarda sosyal medyada bu harika köyün fotoğrafları o kadar paylaşıldı ki büyük bir ihtimalle sizin de karşınıza çıkmıştır. Shirakawa-go'nun kendine özgü mimarisi köye masalsı bir hava katıyor. Doğanın içinde huzur dolu olan bu köy adeta cennetten bir köşe gibi...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL