Bodrum'a akın var: Havadan, karadan, denizden

Bodrum'da yer kalmadı. Havadan ve karadan gelen vatandaşlar otelleri ve yazlıkları doldururken, yatlarıyla gelenler de limanları doldurdu.

Bodrum'a akın var: Havadan, karadan, denizden
Bodrum'a akın var: Havadan, karadan, denizden
GİRİŞ 03.05.2021 15:16 GÜNCELLEME 03.05.2021 15:19 KAYNAK İHA
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bodrum’a havadan ve karadan akın eden vatandaşların yanı sıra denizden de çok sayıda vatandaş ilçeye geldi. Özel yatları ile Bodrum açıklarına demirleyen vatandaşlar 17 günlük tam kapanmayı yatlarında geçirmeyi tercih etti.

 

BODRUM'UN LİMANLARI DA DOLDU

17 günlük tam kapanma kararının ardından ikinci konutları Bodrum’da olan vatandaşlar akın akın ilçeye gelmeye başladı. 3 gün boyunca ilçeye uçaklarla ve özel araçlarıyla gelen vatandaşlar trafikte uzun kuyruklar olmasına neden oldu. Havadan ve karadan gelen vatandaşların yanı sıra özel yatlarıyla da Bodrum açıklarına demir atan bazı vatandaşların, 17 günlük tam kapanmayı yatlarda geçirecekleri öğrenildi. Milyon dolarlık yatları Bodrum koylarına demirleyen vatandaşların sadece gıda takviyesi ve temel ihtiyaçlar için limanlara yanaşabileceği öğrenildi. Özel yatlarda zaman geçiren vatandaşlar ise durumlarından hayli memnun.

Kumbahçe tekneciler kooperatif başkanı Vahap Özkan, günübirlik teknelere fazla ilgi olmadığını ama özel tekneleriyle gelen vatandaşların 17 günlük kapanma süresi için ilçeye geldiklerini belirterek, “Günübirlik olarak sadece Ukrayna ve Rus vatandaşlarla birkaç tur yaptık. Bodrum’a gelen turistin paket turları var bunları iptal ettirme şansımız olmadığı için taşımak zorunda olduğumuz için bize müsaade edildi. 17 günlük kısıtlamayı özel yatları olanlar denizde geçiriyor. Özel teknelerini mesken olarak kullanıyorlar. Ev gibi düşünün gidiyor, koya demir atıyorlar, temel gıda malzemelerini almış, gözden uzak steril bir ortamda yaşıyor. Herhangi bir ihtiyacı olursa limanlara gelip ihtiyacını giderebiliyor. Bunun için izin var. Ama tekneyle gezeyim durumuna izin yok” dedi.

YORUMLAR 3
  • sözünözü 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi gidin ceza kesin bakalım herkes dışarda plajda anca sokaktaki garibana gücünüz yeter gözümde bittiniz adaleti sağlayacaksınız önce adil olacaksınız
    Cevapla
  • Asi 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalet herkese eşit diyenin aklından şüpe ederim adalete terazi gözüyle bakanın da bir gözü kör dieri %70 görme yetkisini kaybetmiş ne yazıkki gelinen bu günkü tablo bu
    Cevapla
  • Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalet ve eşitlik farklı kavramlardır.Eştlik adalet değildir.
    Cevapla