Burada yüzmek cesaret istiyor! İşte dünyanın en tehlikeli sahilleri

Yaz tatilinde kendini kızgın kumlardan, serin sulara atmak istemeyen yoktur. Ancak görünüşte dünyanın en berrak sularına sahip gibi gözüken bu sahiller oldukça tehlikeli olabiliyor.

Burada yüzmek cesaret istiyor! İşte dünyanın en tehlikeli sahilleri
Burada yüzmek cesaret istiyor! İşte dünyanın en tehlikeli sahilleri
GİRİŞ 30.05.2021 16:31 GÜNCELLEME 30.05.2021 16:31 KAYNAK NTV

Herkesin tatil rüyalarını süsleyen doğa harikası plajlar, bazen göründüğü kadar masum ve huzurlu olmayabiliyor. Kartpostal tadında karelere konu olan plajlar, uçurumları, köpekbalıkları, zehirli deniz canlıları ve piranhalarıyla, tatil hayallerini kabusa çevirebiliyor. İşte dünyanın en tehlikeli plajları...

BURTON BRADSTOCK PLAJI

İngiltere'deki Burton Bradstock plajı, sahile paralel uzanan tepelerden düşen kayalarıyla ciddi risk oluşturuyor.

REUNION ADASI

Mauritus'un 220 km açığındaki Reunion Adası sörfçülerin uğrak noktası olsa da köpekbalığı saldırılarıyla gündeme geliyor. Adada son 5 yılda 20 saldırı kayıt altına alınmış.

FRASER ADASI

Queensland'ın güneydoğusunda yer alan Fraser Adası da yüzücülere köpekbalıkları ve zehirli denizanalarıyla biliniyor.

GANSBAAI, GÜNEY AFRİKA

60 binden fazla fok balığına ev sahipliği yapan Gansbaai, bu özelliğiyle köpekbalıklarının ilgisini çekerken, yüzmek için bölgeyi tercih insanlara da tehdit oluşturuyor.

PRAIA DE BOA VIEGEM, BRAZİLYA

Brezilya'nın Recife kentindeki popüler sahili, 1992 yılından günümüze kadar 50 köpekbalığı saldırısına ev sahipliği yaptı. 

SHENZEN, ÇİN

Çinlilerin yazın serinlemek için tercih ettiği kalabalık Shenzen plajı, 1-14 yaş aralığındaki çok sayıda çocuk boğulma vakasına sahne oluyor.

KUZEY AVUSTRALYA SAHİLLERİ

Kuzey Avustralya sahillerinde görülen çok sayıda zehirli denizanası türü, 1883 yılından günümüze en az 70 kişinin ölümüne neden oldu.

VOLUSIA, FLORİDA

ABD'nin Florida eyaletindeki Volusia şehri, köpekbalığı saldırılarıyla bilinen plajlara ev sahipliği yapıyor. Bölgede 1882 yılından bu yana 267 saldırı kayıt altına alınmış. Bu rakam, Volusia'nın tek başına, tüm Güney Afrika'dan fazla köpekbalığı saldırısına ev sahipliği yapması anlamına geliyor.

CHOWPATTY PLAJI, HİNDİSTAN

Mumbai kentindeki Chowpatty Plajı, dünyanın en kirli denizlerinden birine açılıyor.

COPACABANA, BREZİLYA

Dünyaca ünlü Copacabana, köpekbalığı saldırılarına da tanık olsa da, bölge daha çok hırsızlık ve işlenen suçlarla tehdit oluşuyor.

BİKİNİ MERCANADASI

Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Bikini mercanadası iki sebeple tehlikeli kabul ediliyor: Nükleer radyasyon ve köpekbalıkları. ABD, 1946-1958 yılları arasında 20 nükleer silahı Bikini Mercanadası'nda denemişti.

KIRMIZI ÜÇGEN, KALİFORNİYA

Kırmızı üçgen olarak bilinen ve Kaliforniya'nın kuzeyinde yer alan plajlar, beyaz köpekbalıkların insanlara saldırdığı tüm vakalarında yüzde 11'ine ev sahipliği yapmış.

KILAUEA, HAWAİİ

Hawaii'nin en büyük adası Kilauea, dünyanın en aktif volkanlarının yakınında yer alıyor. 1983 yılından beri adada püsküren lavlar, okyanusa akıyor. Yine Hawaii'de 1828'den günümüze 102 köpekbalığı saldırısı gerçekleşmiş.

PLAYA ZİPOLİTE

Çok sayıda boğulma vakasının yaşandığı "Zipolite" kelimesi, yere Nahuatl dilinde "ölüm sahili" anlamına geliyor. 2007-2009 yılları arasında cankurtaranlar bölgede 180 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

AMAZON SAHİLLERİ, BREZİLYA

Elektrikli yılanlar, piranhalar ve anaconda türü yılanlara ev sahipliği yapan Amazon sahilleri, dünyanın en tehlikeli plajlarını barındırıyor.

STAITHES, İNGİLTERE

Kirli sularıyla Avrupa standartlarını sağlamak bir yana, bu konuda en kötüsü olan Staithes suları, akut ishal, ecoli, tifo, menenjit ve Hepatit A riski taşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL