Hatay'da tarihe yolculuk: Aşık-Maşuk Kehanet Ocağı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde sarp kayaların yamacına kurulan 30 basamaklı bir merdivenle çıkılan Aşık-Maşuk Kehanet Ocağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Hatay'da tarihe yolculuk: Aşık-Maşuk Kehanet Ocağı
Hatay'da tarihe yolculuk: Aşık-Maşuk Kehanet Ocağı
GİRİŞ 08.06.2021 09:32 GÜNCELLEME 08.06.2021 09:32 KAYNAK İHA

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Sarp kayaların yamacında ziyaretçileri tarihi yolculuğa çıkaran Aşık-Maşuk Kehanet Ocağı'nın turizme kazandırılması isteniyor. İlçeye bağlı Kapısuyu Mahallesinde yeşillikler içerisinde oluşturulan yürüyüş yolunun takip edilmesiyle ulaşılan Aşık-Maşuk Kehanet Ocağına yaklaşık 30 basamaklı bir merdivenle çıkılıyor. 

Mahalle sakinlerden Memet Yüksel, 50 yıldır Kapısuyu Mahallesinde oturduğunu belirterek, "Çocukluğumuz buralarda  geçti.  Daha öncesinde burada  demir merdivenler yerine ahşaptan, andız ağacından yapılmış  bir tane merdiven vardı. Çocukluk zamanlarımızda sürekli, buraya oyun oynamak için gelirdim. Burada adaklar adanır, dilekler tutulurdu. Dileği kabul olan kişiler bundan dolayı ahşap merdivenin yerine  2 tane demir merdiven yaptılar. Yerden yüksekliği yaklaşık 10 - 15  metre arası bir merdivenle çıkıyorsunuz.  Burada yukardan  gelebilecek yağmur sularının biriktirebilceği bir  kuyu oluşturmuşlar. Aşağıdan gelebilecek saldırılar için böyle bir yönteme başvurmuşlar" dedi. 

Aşık-Maşuk Kehanet Ocağı'nın turizme kazandırılması gerekitiğini belirten Yüksel, "Kültür bizim için önemlidir. Artık bu sarp kayalıklardan oluşan bu güzelliği gün yüzüne çıkarılmasını bekliyoruz" diye konuştu. 


                                         

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL