HalalBooking'ten rekor satış

Helal turizm alanında dünyanın önde gelen konaklama rezervasyon platformu HalalBooking, 2021 Mayıs ayında 4.4 milyon dolarlık satış yaparak koronavirüs pandemisinden önce kaydedilen 3.5 milyon dolarlık satışı geride bıraktı.

HalalBooking'ten rekor satış
HalalBooking'ten rekor satış
GİRİŞ 09.06.2021 14:34 GÜNCELLEME 09.06.2021 14:36

Helal özellikli seyahat alanında dünyanın önde gelen konaklama rezervasyon platformu HalalBooking, 2019 yılının Mayıs ayında, yani koronavirüs pandemisi dünyayı vurmadan önce, kaydedilen 3.5 milyon dolar tutardan daha fazla satış yapıp 2021 Mayıs ayında 4.4 milyon dolarlık satış kaydetmiştir. Bu da, özellikle ayın 2. yarısında, şirket için etkileyici bir toparlanma anlamına gelmektedir. HalalBooking, 2019'da kaydettiği 32 milyon dolara kıyasla 2021'de 60 milyon dolarlık satış yapma öngörüsü ile, şimdi Covid öncesi 2.0 kat büyüme oranı planlarına geri dönme yolunda ilerlemektedir.

Ay boyunca satışlardaki artışın yanı sıra, 31 Mayıs 2021, tek bir günde 500.000 dolardan fazla satışla şirket tarihinin en başarılı satış günü olmuştur. Ancak şirket, bu rekorun önümüzdeki haftalarda birçok kez daha kırılacağını tahmin etmektedir.

HalalBooking CEO'su Elnur Seyidli şunları söyledi "Mart 2020'ye kadarki üstel 2.0 kat büyüme ivmemize dayanarak, nispeten hızlı bir şekilde toparlanacağımıza dair inancım her zaman tamdı. Son 15 ayın sıkı çalışması artık meyvesini veriyor. Mevcut ve yeni müşterilerimizin faydalanabileceği internet sitemizdeki yeni işlevleri geliştirmek için koronavirüs pandemi dönemini akıllıca kullandık. Ayrıca, bizimle ilk kez rezervasyon yapmaya başlayan on binlerce yeni müşteri adayı oluşturarak müşteri kazanım programımıza da devam ettik. Mevcut B Serisi kampanyamızın bir parçası olarak Mart ayında 5 milyon dolar topladık ve risk sermayedarları ile 15 milyon dolar daha için görüşme halindeyiz.”

Şirketin geliştirmekte olduğu önemli bir program, helal özelliklerle yapılandırılmış dünya çapındaki tesis portföyünü artırmak olmuştur, böylece müşteriler bu verileri arama ve rezervasyon yapmak için kullanabilmektedirler. Enver Çebi, COO, şunları söyledi “Geçen yıl boyunca ekibimiz, portföyümüze tesis eklemek için sistemi büyütmek üzerine sıkı bir çalışma yürüttü. HalalBooking.com'da artık dünya çapında yaklaşık 250.000 tesis sunuyoruz. Genişleme programımız hala devam ediyor: Kısa süre içinde 65'ten fazla ülkede 300.000'den fazla tesisi müşterilerimize sunacağız.”

Ufuk Seçgin, CMO, şirketin bu kadar etkileyici sonuçlara nasıl ulaşıldığını açıkladı: “Bence her şey markamıza olan müşteri güvenine ve müşteri hizmetlerine verdiğimiz değere bağlı. Açıkçası, birçok müşterimiz 2020'de koronavirüs pandemisinden olumsuz etkilendi. Ancak, mümkün olan en kısa sürede geri ödeme sağlayarak, onlara cazip alternatif seçenekler sunarak ve tatil düzenlemelerinde esneklik sunarak bu süreci onlar için kolaylaştırdık. Mevcut müşterilerimizi korumamıza ve genellikle müşterilerimizin tavsiye ve referansları üzerine yeni müşterilere ulaşmamıza olanak sağlayan bu yaklaşımın ne kadar işe yaradığını şu an görebiliyoruz.”

HalalBooking'in, müşterilere pozitif Covid-19 testi, uçuş iptali veya yeni seyahat kısıtlamaları uygulanması gibi belirli durumlarda tartışmasız iptal olanağı sağlayan 'güvenle rezervasyon yap' gibi kampanyalar geliştirdiğini açıkladı. Birçok müşteri, sıfır veya düşük depozito ile esnek rezervasyonlar gibi girişimlerden de yararlanmaktadır. Seçgin şunları ekledi: “Böylesine başarılı geçen bir Mayıs ayının ve Haziran ayına yaptığımız olağanüstü başlangıcın ardından, aşı programlarının hızla yaygınlaşmasıyla sadece Avrupa ülkelerinde değil, aynı zamanda Türkiye ve Fas gibi önemli destinasyonlarda da satışlarımızın artmaya devam etmesini bekliyoruz. Türkiye satışlarımızda büyük bir patlama yaşıyoruz. Son 3 haftadır özellikle Belçika, Hollanda, Almanya ve iç pazarda %200-%475 talep artışı görmekteyiz. Türkiye bu rakamlarla tartışmasız bir numaralı helal tatil destinasyonu olarak yerini korumaktadır. Sözlerine şöyle devam etti: "İngiltere hükümetinin seyahat endüstrisine daha fazla özveri göstermemesi bir hayal kırıklığı yaratıyor çünkü İngiltere henüz satışların eski ivmesine dönmediği birkaç Avrupa pazarından biri."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL