Fransız gazetesi okuyucularını Türkiye'ye davet etti

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi seyahat kısıtlaması getirilen 'kırmızı ülkeler` listesinden çıkaran Fransa'da Le Figaro gazetesi, "Türkiye'ye gitmek için 5 neden" başlıklı bir yazı yayınladı.

Fransız gazetesi okuyucularını Türkiye'ye davet etti
Fransız gazetesi okuyucularını Türkiye'ye davet etti
GİRİŞ 20.06.2021 14:37 GÜNCELLEME 20.06.2021 14:58 KAYNAK YENİ ŞAFAK
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fransa geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi "kırmızı ülkeler" listesinde çıkardı. Şimdi de Fransız Le Figaro gazetesi "Türkiye'ye gitmek için 5 neden" başlıklı bir yazı yayınladı.

Fransa geçtiğimiz günlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği "kırmızı ülkeler" listesinden Türkiye'yi çıkardı.

Böylece Türkiye'den Fransa'ya seyahat edecek yolcular için 10 gün zorunlu karantina uygulaması kalkmış oldu.

GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER SIRALANDI

Şimdi de Fransız Le Figaro gazetesi "Türkiye'ye gitmek için 5 neden" başlıklı bir yazı yayımladı. Yazıda, Kapalı Çarşı, Göbeklitepe, Bodrum, Muğla, Şakirin Camii, ve bazı meşhur kebapçılar mutlaka gidilmesi ve gezilmesi gereken yerler olarak geçiyor.

DOĞU EKSPRESİ ÖNERİSİ

Yazıda Doğu Ekspresi'nin de tanıtımı yer alırken şu ifadelere yer veriliyor "Ernest Hemingway, Leo Tolstoy, Agatha Christie ve Graham Greene'in ortak bir yanı var: Hepsi tren ile seyahat ettiler ve bu yolculuklardan edebiyatın şaheserleri doğdu. Bu tren nesiller boyu gezgincilere hayal kurmaları için ilham verdi. Benzeri Türkiye'de var. Ülkenin iç kısımlarında 1962 yılında bir başka demiryolu hattı inşa edildi: Doğu Ekspresi... Bu tren şimdi ülkeyi batıdan doğuya, başkenti Ankara'dan Ermenistan sınırındaki Kars şehrine geçiyor. Gezginlerin aradığı şey tam olarak budur: Tek görevimiz gözlerimizin önünden geçen manzaraları seyretmek ve yavaşlamak."

YORUMLAR 10
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizi veya Ege denizi Dünyadaki hic bir denize benzemez.Bu iki deniz okyanuslara ilede yan yana konmaz ne demek istedigimi anlayan anlar.Ak deniz ve Ege denizi sicakdir tuzuda azdir okyanus denizlerine benzemez.Birde okyanusun oldugu $ehirlerde ülkelerde millet denize soguk oldugu icin girmez ancak mayolu dola$ir güne$lenir havuzu tercih ederler..
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    @ Alperen Bizim esas şanssızlığımız bozuk , işbilmez , bilse de yapmaz , bu ülkenin baş belası CHP gibi bir zihniyetin eline teslim edilen İstanbul....!!!! Eeeee İstanbul'lulara rahat battı , neyse herşey güzel oluyor problem yok.. HERKES LAYIĞINI BULUYOR...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu ülkede Fransız turist görmedim. Adamlar zaten akdeniz ve atlas okyanusu kıyısında neylesin başka ülkeyi.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    lan hayatında evden cıkmamıssın gelmıs tatava yapıyosun.2018 yazında fransa sampıyon oldugunda bodrumda kac tane fransız gordum ben bos yapma
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    gelsinler. harika musilajımız var. hiç bir yerde yok. marmaraya baksınlar ülkelerinin kıymetini anlarlar.
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden Fransa'ya iltica etmiyorsun...???
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Müsilaj sadece Türkiye'de yok. İtalya'da aynı şeyleri yaşadı. Bu doğal birşey ama insanlarda kirlilik oluşturarak durumu kötüleştiriyor. Bizim şanssızlığımız Marmara denizinin bir iç deniz olması.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa türkiye düsmani ve milyonlarca türke katliam yapti islam düsmani kendini üstün sananirk fransada nükleer silah var tüm islam aleminde olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle