Ukrayna giriş kurallarını sıkılaştırıyor

Ukrayna, ülkeye giriş kurallarını yeniden sıkılaştırıyor, yabancılardan ek test istenecek.

Ukrayna giriş kurallarını sıkılaştırıyor
Ukrayna giriş kurallarını sıkılaştırıyor
GİRİŞ 30.07.2021 17:05 GÜNCELLEME 30.07.2021 17:05 KAYNAK TURİZM GÜNLÜĞÜ

Ukrayna makamları, yurt dışından ülkeye geri dönen aşıları tamamlanmamış Ukrayna vatandaşları için zorunlu testlerin yeniden başlatıldığını duyurdu. Aşılaması tamamlanmamış yabancılar ise ülkeye girdikten sonra ek test yaptırmak zorunda.

Ukrhaber’in aktardığına göre yeni kurallar, kararnamenin resmi olarak yayınlanmasından 7 gün sonra yürürlüğe girecek.

UKRAYNALILAR İÇİN KURALLAR

Sınırı geçtikten sonra, bir vatandaşa koronavirüs için PCR veya antijen testi yapması için 72 saat süre verilmektedir. Negatif test sonucu göstermelidir. Bunun yapılmaması halinde, vatandaşlar Vdoma uygulaması üzerinden kontrollü olarak 14 günlük bir karantinaya tabi olacak.

18 yaşın altındaki Ukrayna vatandaşları, bir veya iki doz koronavirüs aşısı yaptırmış Ukrayna vatandaşı yetişkinler ile COVID-19’a karşı tam aşı sürecini tamamlayan Ukrayna’da daimi ikamet hakkı olan yabancılar testten muaf tutulmaktadır.

İstisna olarak Rusya, Büyük Britanya, Hindistan ve Portekiz’den ülkeye girenlerin sınırda koronavirüs için zorunlu bir ekspres testten geçmesi gerekmektedir. Yabancılar için kurallar: Aşısı tamamlanmamış olanlar ülkeye girdikten sonra ek test yaptıracak

Yabancılar seyahat sigortası ve üç belgeden biri varsa Ukrayna’ya giriş yapabilecek:

COVID – 19 aşı sertifikası
PCR testinin negatif sonucu
Negatif antijen testi sonucu

Test ülkeye girişten en geç 72 saat önce yapılmalıdır ve Ukrayna’ya giriş sırasında geçerli olmalıdır.

Yeni kurallara göre, Ukrayna’ya giriş yaptıktan sonra koronavirüse karşı tam aşılanmamış yabancıların 72 saat içinde ikinci bir PCR testi veya antijen testi yaptırmaları veya Vdoma uygulaması üzerinden kontrol ile 2 haftalık kendi kendine izolasyona girmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL