Mardin'de masalsı gün batımı

Tarihi taş evleriyle Mezopotamya'nın en güzel manzaralarına sahip olan Mardin, gün batımıyla kartpostallık manzaralar oluşturdu.

GİRİŞ 13.08.2021 13:18 GÜNCELLEME 13.08.2021 13:28 KAYNAK AA

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, dar sokakları, taş evleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan Mardin, gün batımı ve geceleri güzel manzaralar sunuyor.

Mimari yapısıyla bir ortaçağ kentini andıran ve zamanın durduğu hissini uyandıran Mardin, gün batımı ve gece de güzel manzara oluşturuyor. Açık hava müzesi konumundaki Mezopotamya'nın incisi Mardin'de gün batımı sırasında tarihi mekanların arkasında oluşan renk cümbüşü görsel şölen sunuyor.

Hamdaniler tarafından 10. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mardin Kalesi, Artuklu Dönemi mimari örneklerinden 1176'da inşa edilen tarihi Ulu Cami, 1385 yılında yaptırılan Zinciriye Medresesi ile 15. yüzyılın sonlarında tamamlanan Kasımiye Medresesi gibi tarihi yapıların gün batımının seyrine doyum olmuyor.

Yaz aylarında vatandaşlar ve kenti gezmeye gelen turistler, evlerinin ya da kafeye dönüştürülen tarihi yapıların damlarında gün batımı ve sonrasında eşsiz güzellikleri seyrediyor.

Vatandaşlardan Fatime Güzel, kentin gündüzü seyranlık, gecesi gerdanlık olarak bilindiğini anlatarak, "Mardin'in gün batımı ve gecesi gerçekten çok güzel. Herkesin hayatında en az bir kere Mardin'e gelmesini ve damlarda oturarak bu güzellikleri görmesini tavsiye ederim. Bunu herkesin yaşaması gerekiyor." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL