Dünyanın en çok satan hediyelik eşyaları! Bu ürünler çok tercih ediliyor

Dünya üzerinde binlerce gezi noktası bulunuyor. Bu gezi yerlerine giden turistlerin ise ilk olarak yaptığı şey yakınları için hediyelik eşya almak. Peki dünya üzerinde en çok hangi hediyelik eşyalar alınıyor?

Dünyanın en çok satan hediyelik eşyaları! Bu ürünler çok tercih ediliyor
Dünyanın en çok satan hediyelik eşyaları! Bu ürünler çok tercih ediliyor
GİRİŞ 27.08.2021 13:59 GÜNCELLEME 27.08.2021 14:00

Seyahat edenlerin en çok para harcadıkları konu mutlaka hediyelik eşya oluyor. Bütün gezi yerlerinde de bunun için özel kurulan stantlar var. Turistik her bölgede o bölgenin kültürünü yansıtan ürünler hediyelik eşya olarak satılıyor. Hangi ilin ya da ülkenin neyi meşhur ise o ürün mutlaka alınıyor. Sizler için en çok tercih edilen hediyelik eşyaları bir araya topladık. 

EN ÇOK SATAN HEDİYELİK EŞYALAR 

Her ülkenin kendine özgü ürünleri var. Şemsiye, çikolata, maske ve daha fazla ürünler dünya üzerinde seyahat eden herkes tarafından hatıra olması için alınıyor. Bu ürünler eş, dost akrabaya alındığı gibi anı kalması için kendimize aldığımız ürünleri de kapsıyor. Hangi ülkeden en çok ne satın alınıyor?

Akçaağaç Şurubu

KANADA

Kanada'dan en çok tercih edilen ürün ise şurup. Ülkenin bayrağına da simgesini veren ağaç Akçaağaç ülkede şurup olarak da üretiliyor. Yaprak şeklinde üretilen şişelerde satılan şurup turistlerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri. Buraya gelen herkes yakınları için mutlaka bu şuruplardan alıyor.

ABD

Kuzey Amerika kültürü zengin bir yer. Çok çeşitli kültürler bir arada. Burada en çok yiyecek türünde hediyeleri almayı tercih ediyor turistler. Bu da lezzetli 'Amerikan kurabiyesi'nden başka bir şey değil. Amerikan tatlıları yabancı turistlerin yakınlarına aldığı hediyelerden. Bir hayli rağbet görüyor ve Amerika kurabiyesi çok seviliyor. 

İngiltere hediyelik eşya ürünü

İNGİLTERE

Her an yağabilen yağmuru ile ünlü İngiltere. Her zaman hava kapalı ve yağmurlu. Bu sebeple ülkede şemsiye üretimi bir hayli gelişmiş. Buraya seyahat eden herkes yakınlarına güzel desenleri olan şemsiyelerden mutlaka alıyor. 

Jamaika kahvesi

JAMAİKA

Ekvator boyunca sıralanan ülkelerden alınan en çok hediyelerden biri kahve. Kahve buraya seyahat eden kişilerin en çok satın adlığı ürün. Özellikle Jamaika kahvesi dünyanın en iyi kahvesi olarak tercih ediliyor. Blue Mountain kahve çeşidi bölgenin en ünlü kahvesi ve herkesin en çok satın aldığı ürün. 

Belçika çikolatası

BELÇİKA

Belçika'ya seyahat eden herkes buranın dünyaya ün salmış çikolatasını mutlaka alıyor. Ülkemizde de Belçika çikolatası satan yerler var. Bir hayli ünlü olan ürünü kendi üretim yerinden alanlar bu ürünün de en çok satılan hediyelik eşyalar listesine girmesine vesile olmuşlar. 

POLONYA

Polonya, Letonya ve Litvanya'da meşhur olan mücevherler en çok satan hediyelik ürünler arasında yer alıyor. Kendine özgü taşlar bulunan ülkelerdeki hediyeler herkesin tercihi arasında. 

İtalya hediyelik eşya ürünleri

İTALYA

İtalya seyahatinde ise ülkenin kendi kültürü olan maskeler büyük ilgi görüyor. Birbirinden renkli ve tercih edilen maskeler farklı figürlerde yer alıyor. Renkliliği seven herkes de mutlaka bu ürünlerden hediye olarak alıyorlar.

İRAN

İran'ın dünyaca bilinen en meşhur ürünü halılar. Halıları birbirinden güzel işlemelere sahip ve rengarenk olması sebebiyle büyük ilgi çekiyor. Dünya üzerinde de en çok satan hediyelik eşyalar sırlamasında böylece yerini alıyor. 

HIRVATİSTAN 

Ülkemizde de oldukça yaygın olan lavanta Hırvatistan'ın meşhur ürünleri arasında yer alıyor. Buraya gelen herkes mutlaka eşine dostuna lavanta çiçeğinden üretilmiş ürünler ve lavanta çiçeği alıyor. 

JAPONYA 

Origami kağıdı geleneksel origami sanatının doğduğu Japonya'da en çok alınan hediyelik eşya. Bu ülkenin geleneksel kültürünü yansıtan bu ürün dünyaca tanınıyor. 

ÇİN

Kaligrafi setleri Çin'in kültürünü yansıtan ve burada mutlaka alınan hediyelik eşyalardan biri. En çok satan olması sebebiyle listede yer alıyor. sanata ilgi duyan herkes Çin ziyaretinde yakınlarına kaligrafi setini alıyor. 

Güney Kore hediyelik eşya ürünü: Cilt bakım ürünleri

GÜNEY KORE 

Kore'de en çok tercih edilen hediyelik eşya ürünü ise cilt bakım ürünleri oluyor. Ülkenin bu konuda olan büyük hassasiyeti dünyaya ün salmış. Herkes Korelilerin nasıl bu kadar güzel bir cildinin olduğunu merak ediyor. Cilt bakım ürünlerini alarak ülkeden ayrılıyorlar. 

SRİ LANKA

Sri Lanka'da en çok satan hediyelik eşya ise ahşap oymalar. Burada ağaçtan hediyelik ürünler çok satılıyor. Özellikle el oyması olan renkli maskeler herkesin birinci tercihi. Mutlaka tercih edilen maskeler rengarenk ve Sri Lanka'nın yerli kültürünü çok iyi yansıtıyor. 

YEMEN 

Yemen'de en çok tercih edilen hediyelik eşya ise hançerler. Üzeri çok güzel işlemelerle kaplı olan hançerler çok iyi görünüme sahip. Yine kültürel bir ürün olan bu hediyelik eşya el emeği olan bir parça. 

Türkiye'deki hediyelik eşya ürünü

TÜRKİYE

Türkiye'de en çok satılan hediyelik eşya nazar boncuğu. Kapadokya'da ve adalarda herkesin ilgi odağı olan nazar boncukları bin bir çeşitli haliyle turistlerin de ilgisini çekiyor. 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL