Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi! Kayseri'de hayran bırakıyor

Kayseri'de Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olarak Niagara Şelalesi'nden daha yüksek olan Kapuzbaşı Şelalesi görenleri büyülüyor.

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi! Kayseri'de hayran bırakıyor
Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi! Kayseri'de hayran bırakıyor
GİRİŞ 26.08.2021 16:41 GÜNCELLEME 26.08.2021 17:04 KAYNAK İHA
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan ve yükseklik bakımından Kuzey Amerika'nın doğusundaki ünlü Niagara Şelalesi'nden daha yüksek olan, dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olma özelliğine sahip Kapuzbaşı Şelalesi görenleri kendine hayran bırakıyor. 

İrtifa akışı itibarı ile Uganda’da bulunan Victoria Çağlayanı'nın ardından dünyada ikinci olma özelliği taşıyan ve Kayseri'ye 165 kilometre uzaklıkta bulunan Kapuzbaşı Şelalesi'ne ziyaretçi akını devam ediyor. 5 tane büyük, 2 tane küçük olmak üzere 7 şelalenin bulunduğu bölge, suyun akarken çıkardığı ses ve oluşturduğu serinlikle Kayseri'de yerli ve yabancı ziyaretçilerin en çok tercih ettiği mekanlardan bir tanesi.

Takım şalelerinin bulunduğu alan ise doğa tutkunları ve fotoğrafçıların da ilgisini görüyor. Şelaleyi ziyaret eden vatandaşlar, karşılaştıkları manzaradan çok etkilendiklerini ve imkanı olan tüm vatandaşların görmesi gerektiğini söyledi. 

Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan ve bembeyaz akan Kapuzbaşı Şelaleleri; etrafında bulunan piknik alanları ve trekking parkuru ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.                        

YORUMLAR 24
  • Osman Ünlü 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu şelale kayalar arasından çıkarak geliyor. Bir nehir veya derenin devamı değil. Aladağlar sanki bütün sularını yer altından buraya göndermiş. Muhteşem bir doğa harikası. Mutlaka görün.
    Cevapla
  • Ersin 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın 2. Buyuk şelalesi olsa tüm dünya duyardı. Bunu daha Turkler bile duymadıysa, demek haber yalanmış.
    Cevapla
  • Msfr 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri değil adana . Aladağ adana nin ilçesi.
    Cevapla
  • TURAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey etekleri Kayseri Yahyalı bilmiyorsun itiraz etme bari
    Cevapla
  • Soner ULUTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanımızdaki bu kompleksi anlamak mümkün değil. 2005 yılında ilk gördüğümde de aynı şey söylenmişti. Dünyanın in 2nci... Araştırdım. Ne yükseklik, ne debi ne de başka açıdan ilk 100 içinde değil. Yapmayın, yalandan duyduğunuzla haber yapmayın. Bu arada, mağaralardan akışıyla, baharda donmuş ağızdan patlayarak akmaya başlamasıyla görüşmeye değer bir doğa harikası
    Cevapla
  • Mehmet Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    1985 yılında şelaleye komşu Burhaniye'de öğretmenlik yaptım.o yıllarda yolu yoktu.Allah(CC) razıolsun Özal o yolları yaparak büyük bir hizmet yaptı.şimdi yolu harika.bende şimdi hasretle viideolardan izliyor yolum düşerse mutlaka gidiyorum.balcı köyüne selamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle