Bu film setlerini Google Haritalar ile gezebilirsiniz

Sinema dünyasının en kilit yapı taşlarından biri de kurulmuş film setleri diyebiliriz. Bu yerleşkelerin bazıları sanal ortamda da gezilebilir hale geldi.

Bu film setlerini Google Haritalar ile gezebilirsiniz
Bu film setlerini Google Haritalar ile gezebilirsiniz
GİRİŞ 28.08.2021 16:20 GÜNCELLEME 28.08.2021 16:20

Sinema dünyasının en kilit yapı taşlarından biri de kurulmuş film setleri diyebiliriz. Pek çok önemli detayı bulunan bu mekanlar, bazen o kadar popüler hale gelir ki, gerçek hayattan ziyaretçi kabul eden müzelere dönüştürülürler. Bununla birlikte bu yerleşkelerin bazıları sanal ortamda da gezilebilir hale geldi.

Google Haritalar ile ziyaret edebileceğiniz pek çok ikonik film setleri bulunmakta. İşte biz de sizler için bu efsane mekanların bir kaçını bir araya getirdik. Haritalarınız hazırsa başlayalım.

SANAL OLARAK ZİYARET EDİLEBİLEN FİLM SETLERİ

Özellikle, sinema severlerin ilgi odağında olan mekanlar, fiziksel ziyaretler sayesinde ikonik sahneleri canlandırma imkanını ortaya çıkarıyor. Ancak 2020‘den bu yana gerçekleşen COVID-19 salgını, bu tarz gezilerin önünü kapattı ne yazık ki. Bununla birlikte, sinema severler için çareler tükenmiş değil. En azından bilgisayar veya telefon karşısında efsane sahnelerin çekildiği yerleri ziyaret etmek mümkün.

Hayalet Avcıları’nın karargahı

1984 yılında vizyona giren Hayalet Avcıları (The Ghostbusters), döneminde oldukça büyük bir etki yaptı. Gerek müziği gerekse de havası ile olumlu geri dönüşler alan film, mekanları ile de ön plana çıkmayı başardı. Ekibin karargahı olan, The Hook & Ladder 8 itfaiye istasyonu, artık bir müze. Filmin geçtiği bu mekanı, Google Haritalar üzerinden bulabilirsiniz.

Avengers Kulesi ve New York Savaşı

Dünyanın kudretli koruyucularının ana karargahı olan Avengers Kulesi, aslında gerçek hayatta yok. Ancak ilk filmde gerçekleşen New York savaşının önemli noktalarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yapımda yer alan kulenin de gerçekte nerede ve nasıl bir yer olduğunu görmeniz de mümkün.

Gerçek Hogwarts

İkonik sahnelerin geçtiği film setlerinden bahsediyorsak, konu bir şekilde Harry Potter’a gelir. Serinin en önemli mekanı olan Hogwarts, aslında gerçek hayatta var olan bir kale. Her ne kadar Universal Studios aynı mimaride bir tema parkı yapmış olsa da, gerçek Hogwarts İngiltere’de yer alıyor. Alnwick Kalesi ismiyle bilenen yerleşke 12. yüzyıldan kalma. Düzenli olarak Harry Potter etkinlikleri yapılan gerçek Hogwarts‘a, Google Haritalar yardımıyla ziyarette bulunabilirsiniz.

Corleone Malikanesi

Baba serisinin en kilit mekanlarından biri de tabi ki Corleone Malikanesi idi. Michael Corleone’nin evi olarak bizleri karşılayan yer, New York‘ta bulunuyor. Sinema tarihine geçen Baba‘nın evi, fiziksel anlamda ziyaretçi kabul etmiyor. Bununla birlikte, malikaneyi Google yardımıyla görüntüleyebilirsiniz.

Sherlock Holmes ve o meşhur evi

Google ile gezebileceğiniz film setleri listesinde sıradaki üyemiz, hepimizin aşina olduğu bir yer. Sherlock Holmes filmlerinde, kitaplarında ve dizilerinde hep adı geçen o efsane yer Baker Street 221B. Gerçek hayatta orada yaşadığı iddia edilen dedektif, tüm eserlerde de aynı yere uyarlanmıştır. Cadde üstünde bir ev olan 221B, Google Haritalar yardımıyla kolayca ziyaret edilebilir.

Alcatraz

Film setleri arasında en ürkütücü mekanlardan birine rahatlıkla Alcatraz diyebiliriz. Birçok yapımın çekildiği dünyaca ünlü hapishane, özellikle 1979 yapımı, Escape from Alcatraz ile dikkatleri üzerine çekti. Tarihsel süreçte kritik bir yeri olan hapishane müzeye çevrildi. Yılda 750 bin ziyaretçisi olan Alcatraz’ı, sanki oradaymış gibi turlayabilirsiniz.

Iron Man ve kocaman donutu

Film setleri listemizin bir sonraki üyesi yine Marvel evreninden. Iron Man 2 filminde, Tony Stark zırhı ile bir donut dükkanına uğramıştı. Mağazanın dev maketinin içine giren ünlü karakter, evrenin ikonik diyaloglarından birini Nick Fury ile burada gerçekleştirdi. Bir dükkan oluşu nedeniyle sürekli müşterisi olan Randy’s Donuts‘ı Google ile ziyaret edebilirsiniz.

Truman Burbank’ın evi

1998 yılında çıkan Truman Şov, farklı teması ile oldukça beğeni kazanmıştı. Jim Carrey‘nin başrolde yer aldığı film, Truman Burbank karakterinin hayatının aslında bir televizyon şovu olmasını işliyor. İkonik dizideki şehir ABD sınırları içerisinde yer alırken, Burbank’in evini sanal ortamda ziyaret edebilirsiniz.

Alabama Tepeleri

Ziyarete açık film setleri her zaman şehir içinde veyahut müze şeklinde insanları karşılamıyor. Tıpkı Alcatraz gibi pek çok filme ev sahipliği yapan Alabama Tepeleri, özellikle vahşi batı filmlerinde sıkça gördüğümüz bir mekan. Doğal park olarak ziyaretçi kabul eden tepeler, Django Unchained ve Iron Man yapımlarında izleyicilerinin karşısına çıktı. Sizlerde belli noktalardan vadiyi sanal olarak izleyebilirsiniz.

Al Khazneh

Ürdün‘de yer alan bu tarihi mekan, film setleri listemizin son sırasında yer alıyor. Hali hazırda müze olarak hizmet veren Al Khazneh, Indiana Jones: Son Macera filminde kendini göstermişti. Tam 2000 yıllık olan tapınak, Google Haritalar sayesinde güncel olarak ziyarete açık.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL