Dünyanın en büyük yolcu uçağı İstanbul'a geliyor

Dünyanın en gelişmiş havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı, dünyanın en büyük yolcu uçağına ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı İstanbul'a geliyor
Dünyanın en büyük yolcu uçağı İstanbul'a geliyor
GİRİŞ 14.09.2021 10:39 GÜNCELLEME 14.09.2021 11:16 KAYNAK SABAH
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, A380 ile sefer yaptığı şehirlere İstanbul'u da ekliyor. Dünyanın en büyük yolcu uçağı ile İstanbul'a ilk tarifeli seferini yapmaya hazırlanan havayolu şirketi, gerekli izinlerin alınması sonrası 1 Ekim'den itibaren haftanın her günü İstanbul Havalimanı'na (İHL) yaptığı seferlerden birini A380 ile yapma kararı aldı. 1 Ekim Cuma günü saat 14.30 sıralarında Dubai'den İstanbul Havalimanı'na gelmesi beklenen uçak, yolcularını aldıktan sonra 16.25'de Dubai'ye gitmek için tekrar havalanacak.

İHL'Yİ KULLANMAYA BAŞLAMIŞLARDI

İstanbul Havalimanı hizmete girmeden önce belli bir ağırlıkta boş olarak tanıtım için birkaç kez Atatürk Havalimanı'na getirilen A380 tipi uçaklar, İstanbul'daki havalimanlarının operasyon için uygun olmaması nedeniyle Türkiye'ye sefer yapamıyorlardı.Türkiye hava sahası üzerinden sıklıkla geçiş yapan bu tip uçaklar yolcu rahatsızlanması yakıt ikmali ya da teknik arıza gibi acil durumlarda ise İstanbul'daki havalimanlarının alt yapısının yetersizliği nedeniyle Atina ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Larnaka Havalimanı'nı tercih ediyorlardı.

İKİ KEZ İHL'YE İNDİ

Her büyüklükteki uçağa hizmet verebilecek altyapısıyla İstanbul Havalimanı'nın devreye girmesiyle birlikte ise bu tip uçaklar İstanbul'u kullanmaya başlamıştı. Portekizli Hifly Havayolları'nın Beja-Kuala Lumpur seferini yapan Airbus A380 tipi uçağı yakıt ikmali,Taylandlı şirket Thai Havayolları'nın Bangkok-Frankfurt seferini yapan A380 tipi uçağı ise yolculardan birinin rahatsızlanması üzerine geçtiğimiz yıl İstanbul Havalimanı'na iniş yapmışlardı.

YORUMLAR 5
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul yeni havalimanının yollarını ve çevresine zarar vermemesi için izin verilmiyor denilsede aslında işin siyasi boyutuda vardı. Çok geç kalınmış bir operasyon. ufacık ülkelere bile a380 ler vızır vızır giderken İstanbul' da görememek can sıkıcıydı. Hayırlı olur inşallah.
    Cevapla
  • emrullah_15 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce Atına ve güney kıbrıs havalımanlarına ınıyormus bu ucaklar sımdı anlasılıyorkı GEZİ şeytanları neden bu havalımanı yapılmasın dıye anırdıkları ortaya cıkmıstır Allah uzun ömür versin #RECEP TAYYİP ERDOĞAN sana
    Cevapla
  • cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani İstanbul havalimanı yetersiz, lakin Kıbrıs Rumdaki havalimanı bu uçağı kaldıracak derecede yeterli alt yapıya sahipmiş. Geçin bunları. İnandık bizde
    Cevapla
  • konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk havalimanı yetersizdi, yeni liman yeterli diyor :)
    Cevapla
  • 1878 2 yıl önce Şikayet Et
    "...İstanbul Havalimanı hizmete girmeden önce ...İstanbul'daki havalimanlarının operasyon için uygun olmaması nedeniyle..."
    Cevapla