İstanbul'da çocuklarla gezilecek eğlenceli 10 yer

İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler hafta sonu geldiğinde ailelerin merak ettiği adresler oluyor. Eğlenceli ve cıvıl cıvıl olan gezi noktaları çocukların zaman geçirmeyi sevdiği yerler oluyor.

İstanbul'da çocuklarla gezilecek eğlenceli 10 yer
İstanbul'da çocuklarla gezilecek eğlenceli 10 yer
GİRİŞ 12.11.2021 10:54 GÜNCELLEME 12.11.2021 10:54 KAYNAK HABER7

İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler hafta sonu geldiğinde ailelerin gitmek istediği yerler oluyor. Birbirinden güzel gezi yerlerinde çocukların keyifle vakit geçirebileceği aktiviteler bulunuyor. Çocukların eğlenerek zaman geçirdiği gezi yerleri her hafta sonu çok kalabalık oluyor. Çocuklu aileler bu adresleri eğlence için mutlaka tercih ediyor. 

İSTANBUL'DA ÇOCUKLA GEZİLECEK YERLER

İstanbul gezilecek yerler bakımından çok zengin bir ilimiz. Özellikle çocukların keyifle vakit geçirebileceği harika yerler bulunuyor. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bu yerlerde çocuklar da sonuna kadar eğlenecek. Hız trenleri, dev legolar, yaşam alanı sunulan hayvanlar ve daha fazlası İstanbul'da bulunuyor. 

1-Miniatürk

Türkiye'nin dört bir yerindeki tarihi eserler burada sergileniyor. Bütün tarihi yapıların mini halini parkta görebilirsiniz. Çocukların çok eğleneceği büyük bir alan Miniatürk. Sütlüce'de bulunan gezi yeri hafta sonu ailelerin uğrak yerlerinden biri.

Miniatürk giriş ücretleri tam bilet 10 TL, İndirimli 5 TL olarak belirlenmiş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişiler için giriş ücreti 20 TL. 

2-Florya Akvaryum 

Çocukların çok eğlenerek zaman geçireceği harika yerlerden biri de Florya Akvaryum oluyor. Denizaltı yaşam alanını en güzel şeklinde sunan gezi yerine hafta sonu giderek güzel zaman geçirebilirsiniz. Florya'da bulunan akvaryum binlerce deniz canlısını barındırıyor. 2011 yılında açılan gezi yeri 100 dönüm arazi üzerine kurulmuş dev bir akvaryum. 17 bin farklı deniz canlısı yer aldığı gibi anakondalar, köpek balıkları, vatozlar, piranalar yer alıyor.

Florya Akvaryum'da bulunan bir diğer detay da 'yağmur ormanı' teması oluyor. 2021 giriş ücreti yetişkinler için 100 TL olarak belirlenmiş. Florya Akvaryum'un kendi sitesinden alırsanız bu fiyat70 TL'ye kadar düşüyor. 2 yaş üzeri çocuklar için ise 70 TL ücret alınıyor. İnternetten 50 TL ye alınabiliyor. 0-2 yaş aralığındaki çocuklar için giriş ücreti alınmıyor. 

Hafta içi 10.00 ile akşam 19.00 arasında giriş yapabilirsiniz. Hafta sonu ise 10.00 ile akşam 20.00 arasında gezi adresini ziyaret edebilirsiniz. 

3-Hupalupa Aile Eğlence Merkezi 

Ataşehir'de bulunan eğlence merkezi de çocuklar için harika bir yer. Türkiye'deki en büyük ve parkur çeşitliği en fazla eğlence merkezlerinden biri. Alanda dev kaydıraklar, sürüş parkurları, trambolin, sünger havuzu, heyecan kulesi gibi yerler bulunuyor. Tırmanma duvarının da bulunduğu alan çocuklar için çok iyi bir yer. 

Ailecek gezilecek yerde bowling oynayacak çok güzel alanlar da bulunuyor. Hupalupa İstanbul Anadolu Yakası'nda açılan Metropol Alışveriş Merkezi'nde yer alıyor. Eğlence merkezine girişler ücretsiz. Burada katılacağınız aktivitelere saat başına para ödüyorsunuz. 

4-Yeşilköy Havacılık Müzesi 

Diğer bir adı da Hava Kuvvetleri Müzesi'dir. Uçaklara ilgi duyan çocukların çok keyifli vakit geçirebildiği bir yer burası. Tarihi müzede farklı milletlere ait uçaklar, savaşlarda elde edilen ganimetler bulunuyor. 1985 yılında kurulan müze daha önce İzmir'de bulunuyordu. 3 bin metrekaresi kapalı, 12000 metrekaresi açık olmak üzere 150 metrekare alana  kurulmuştur. 

Müzeye giriş ücretleri yetişkinler için 13 TL, öğrenci ve 18 yaş altı kişiler için ücretsiz. Müzekart geçerli değildir. 

5-Oyuncak Müzesi 

İstanbul Göztepe'de bulunan müze çocuklar için harika bir gezi yeri. İstanbul'da yaşayan ailelerin büyük ilgisini çeken müze 2005'te kurulmuş. Şair Sunay Akın'ın 20 sene boyunca 40'tan faza ülkeden alarak oluşturduğu oyuncak koleksiyonu burada sergileniyor. Oyuncak Müzesi'nde 1700'lü yıllardan günümüze gelen oyuncaklar da bulunuyor. 

müzeye giriş ücreti yetişkinler için 18 TL, indirimli girecekler için de 12 TL olarak belirlenmiştir. 

6-Bayrampaşa Adapark

Adapark'ta at çiftliği çocukların büyük ilgisini çeken bir diğer adres. Çocukların güzel vakit geçirdiği yere girişler ücretsiz ancak atlara binmek için yarım saatlik zaman için ücret ödüyorsunuz. Çocuklar çok eğlenip hem de at binme deneyimini burada yaşayabilir. 

7-Pelit Çikolata Müzesi 

Müzede her şeyin çikolatan yapılması çocukların büyük ilgisini çekiyor. Çikolata şelalelerinin de bulunduğu müzede çocuklar çok keyifli vakit geçiriyor. Müzenin içi buram buram çikolata kokuyor. Müze içerisinde çikolata ve pasta yapım atölyeleri de bulunuyor. Çocuklar meraklı ise bu etkinliklere katılabilir. 

Müze içerisinde tarihi yapıların çikolata halleri bulunduğu gibi daha birçok detay çikolata haliyle bulunuyor. 

8- Darıca Hayvanat Bahçesi

Kuş Cenneti ve botanik park da bulunan gezi yerinde çocuklar çok eğlenceli zaman geçirebiliyor. Çocuklar hem canlı yaşamını yakından tanıma fırsatı bulurken hem de doğal yaşam alanında temiz havayla güzel vakit geçiriyorlar. Çocukların çevreyi tanımalarına olanak sağlayan güzel bir gezi adresi burası. 

9- Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi 

Adeta çölde bir vaha gibi görünen muhteşem gezi adresinde yine çocuklar çok güzel bitki ve canlı yaşamını keşfediyor. Yemyeşil gezi yerinde güzel bir hafta sonu geçirmek mümkün. Çocuklar da aradığı özgürlüğe böyle kavuşuyor. Ulaşımı da kolay yerlerden biri burası. 

10- Forestanbul Macera Parkı 

Orman içerisinde yer alan çok büyük bir doğa ve macera parkı burası. Macera ve heyecan dolu adreste çocuklar çok eğleniyor. Yüksek ip parkuru, tırmanma duvarı, dev salıncak, zipline gibi aktiviteler yer alıyor. Çocuklar doğa içerisinde hem temiz hava alırken hem de sporla eğleniyorlar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL