Kuzey ışıklarına bir de uzaydan bakın

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan astronotlar gezegenin eşsiz manzarasıyla birlikte görevlerine devam ediyorlar.

Kuzey ışıklarına bir de uzaydan bakın
Kuzey ışıklarına bir de uzaydan bakın
GİRİŞ 29.09.2021 16:54 GÜNCELLEME 29.09.2021 16:55

Şimdi de Avrupa Uzay Ajansı (ESA)  astronotu Thomas Pesquet, karşılaştığı göz alıcı bir olayı kameraya kaydetti. Fransız astronot geçtiğimiz cuma günü, dünya üzerinde parıldayan auroraların (kuzey ışıkları) etkileyici bir fotoğrafını dünya ile paylaştı.

İlginizi ÇekebilirAvatar Bilim insanları uzay araştırmaları için kadınları su yataklarına koydu
Pesquet, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada fotoğrafın 20 Ağustos 2021’de çekildiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Bu aurora, parlak olduğu için çok özel. Dolunay Dünya’nın karanlık tarafını neredeyse gün ışığı gibi aydınlatıyor.”

Fransız astronot tarafından yapılan açıklamalarda bu ışıkların gezegenin neresinde ortaya çıktığı ile ilgili bir bilgi verilmedi.

"NEFES KESİCİ"

Pesquet ile beraber görev yapan astronot Megan Arthur da geçtiğimiz ay Insider’a verdiği bir demeçte auroralar ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Auroraları gördüğüme şaşırmadım çünkü onlarla karşılaşacağımızı biliyordum. Ancak şunu söyleyebilirim, gerçekten ne kadar nefes kesici ve büyüleyici olduklarını görmek beni çok şaşırttı.”

Kuzey veya kutup ışıkları olarak da bilinen auroralar, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan doğal ışımalardır. Bu ışıkları gezegenin yörüngesinde dönen herhangi birinin görmesi oldukça muhtemeldir. Geçtiğimiz haftalarda yapılan ve SpaceX’in ilk sivil uçuşu olan Inspiration4 görevinde bulunan mürettebat da auroralar ile karşılaştıklarını belirtmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL