Gerçeküstü manzaralar: Uyuni Tuz Düzlükleri

Dünyada görmeye değer harika adreslerden biri devasa büyüklüğe sahip olan Uyuni Tuz Düzlükleri olarak biliniyor. Muhteşem bir görünüme sahip olan gezi yerinde adeta bulutların üzerinde gibi görüntüler ortaya çıkıyor.

Gerçeküstü manzaralar: Uyuni Tuz Düzlükleri
Gerçeküstü manzaralar: Uyuni Tuz Düzlükleri
GİRİŞ 28.11.2021 09:59 GÜNCELLEME 28.11.2021 09:59 KAYNAK HABER7

Uyuni Tuz Düzlükleri gezmeye, keşfetmeye değer gezi adreslerinden biri. Dünyada görüntüsüyle ünlenen gezi yeri bulutların üzerinde gibi manzaralar ortaya çıkartıyor. Bolivya'daki tuz cenneti en büyük cazibe merkezlerinden biri. Mutlaka gezilmesi gereken yerler listesinde ise ilk sıralarda yer alıyor. Uçsuz bucaksız bir görünüme sahip olan Uyuni Tuz Düzlükleri sonsuz bir görüntü ortaya çıkartıyor. 

Uyuni'ye günlük turlarla ulaşarak gezmek mümkün. Aynı zamanda 3-4 günlük turlarla da bölgeye ulaşılabilir. Uzun süren gezi turlarında birbirinden güzel manzaralarla tanışabilirsiniz. Şili sınırına kadar gidip burada kıyıları süsleyen pembe flamingoları görebilirsiniz. Aynı zamanda sıcak suların çıkış noktası olan gayzerleri keşfedebilirsiniz. Çok eski trenlerin bulunduğu 'tren mezarlığı' bölgesini gezebilirsiniz. Tuz düzlüklerinin ortasında bulunan mini adaları da keşfedebilirsiniz. Bölgeyi doyasıya gezmek için en az iki gün yetecektir. 

Dünyanın en geniş tuz çanağı olarak bilinen bir yer burası. 

UYUNİ TUZ DÜZLÜKLERİ NEREDE?

Bolivya'da bulunan gezi adresi Şili sınırına yakın yerde. Kilometrelerce uzayıp giden bembeyaz ve sonsuz manzarası uçsuz bucaksız görsel şölen sunuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL