Doğaseverlerin uğrak mekanı: Gölova

Sivas'ın Gölova ilçesi, kampçılık başta olmak üzere foto safari, olta balıkçılığı, trekking ve dalış gibi aktivitelerle doğaseverlerin ve kuş gözlemcilerinin uğrak yeri oldu.

Doğaseverlerin uğrak mekanı: Gölova
Doğaseverlerin uğrak mekanı: Gölova
GİRİŞ 11.10.2021 16:43 GÜNCELLEME 11.10.2021 16:43 KAYNAK AA

Doğaseverlerin ve kuş gözlemcilerinin uğrak yeri Sivas'ın Gölova ilçesi, kampçılık başta olmak üzere foto safari, olta balıkçılığı, trekking ve dalış gibi aktivitelerle dikkati çekiyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, il merkezine 170 kilometre uzaklıkta Karadeniz ve karasal iklimin geçiş bölgesindeki ilçe, Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'nin kavşak noktasında bulunuyor.

Sivas'ın en az nüfusuna sahip ilçelerinden olan ve son zamanlarda gurbetçilerin "sıla turizmi" ile rağbet ettiği ilçede, çok sayıda doğasever de kampçılık başta olmak üzere foto safari, olta balıkçılığı, trekking, botla gezinti, bisiklet, dalış gibi aktiviteler gerçekleştiriyor.

Sazan, aynalı sazan, kefal, gümüş ve caner gibi balık türleriyle olta balıkçığına elverişli olan ilçede, zaman zaman balık tutma yarışmaları da düzenleniyor. Kuş gözlemcilerinin uğrak yerleri arasındaki ilçede angıt, sakarmeke, yeşilbaş, gri balıkçıl, saz delicesi, turna, kerkenez, örümcek kuşu, çıvgın ve çinte gibi daha birçok tür fotoğraflanabiliyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL