Ekim'de gezilecek doğal güzellik : Marmaris Selimiye Köyü

Ekim ayında gezilecek harika adreslerden biri de Marmaris'in küçük köyü Selimiye oluyor. Yerli ve yabancı turistlerin gezi yerlerinden olan Selimiye'de sizleri bekleyen muhteşem manzaralar var.

Ekim'de gezilecek doğal güzellik : Marmaris Selimiye Köyü
Ekim'de gezilecek doğal güzellik : Marmaris Selimiye Köyü
GİRİŞ 16.10.2021 15:54 GÜNCELLEME 16.10.2021 15:54

Ekim aylarında gezilecek harika yerlerden biri Selimiye oluyor. Sonbaharın en güzel renklerini yansıtan gezi yeri küçük bir köy. Sonbahar aylarında da sessiz ve sakin olmasıyla biliniyor. Buraya gezmeye gelenler hem kafa dinliyor hem de rahat rahat etrafı keşfetme keyfini yaşıyor. Marmaris'te bulunan küçük köy harika bir gezi adresi. Çevrede keşfedilecek detaylar her mevsim ayrı bir güzellik sunarken çok güzel anılar biriktirmek mümkün. Her zaman saklayabileceğiniz fotoğraflar çekebilirsiniz. 

SELİMİYE 

Marmaris'in küçük bir köyü konumunda yer alan Selimiye ilçe merkezine kilometre uzaklıkta yer alıyor. En güvenli koylardan biri olan yer Hisarönü Körfezi'nde bulunuyor. Selimiye'ye ulaşım zor olduğu için çok fazla turist ziyareti yok. Bu sebeple buradaki kültür yaşamı da diğer tatil yerlerine göre daha iyi korunmuş durumda. Ege ve Akdeniz'in birleşim noktalarından biri olan Selimiye özellikle doğal yaşam alanıyla öne çıkıyor.

Bölgeye günü birlik tekne turları bulunuyor. Bir gün köyü gezmek ve keşfetmek için ideal olacaktır. Ancak burada konaklamak isterseniz güzel butik oteller bulunuyor. Köy içerisinde gezi yerlerini çok güzel şekilde keşfedebileceğiniz gibi yürüyüş de yapabilirsiniz. Selimiye çam ağaçlarıyla kaplı harika bir doğaya sahip. Küçük bir balıkçı köyü olan tatil yeri ziyaretçilerini bekliyor. 

Selimiye'ye ulaşım sağlamak için Marmaris'ten deniz yolunu tercih etmek gerekiyor. Kışın ortalama nüfus bin kişi oluyor. Yaz aylarında yükselse de diğer tatil yerleri kadar kalabalık görülmüyor.

SELİMİYE'DE NELER YAPILIR?

Sabahın erken saatlerinde balıkçı teknelerinin telaşını gözlemleyebilir doğa içerisinde muhteşem şeyler keşfedebilirsiniz. Gün içerisinde ise tekne turlarına katılarak çevredeki hiç el değmemiş koyları görebilirsiniz. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL