Vize muafiyeti getirilen Angola'da gezilecek yerler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Angola ziyaretinden sonra yapılan anlaşmalar sonucu Afrika ülkesi Angola ile vizeler kaldırıldı. İşte Angola'da gezilecek yerler.

Vize muafiyeti getirilen Angola'da gezilecek yerler
Vize muafiyeti getirilen Angola'da gezilecek yerler
GİRİŞ 20.10.2021 17:29 GÜNCELLEME 20.10.2021 17:29 KAYNAK HABER7
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Angola ziyaretinden sonra yapılan anlaşmalar sonucu Angola ile vizeler kaldırıldı. Ankara'da imzalanan anlaşma, Türkiye ve Angola'daki diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri için vize muafiyetine ilişkin genel hüküm ve koşulları içeriyor. 

Anlaşma hükümlerine göre, ülkesinden çıktığı esnada asgari 6 ay geçerliliği bulunan pasaport hamili Türk ve Angola vatandaşları, diğer tarafın ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek ve çıkmak için vize zorunluluğundan muaf tutulacak.

İşte Türk vatandaşlarının vizesiz olarak ziyaret edebildiği Angola'da görülmesi gereken yerler.

Afrika'nın güneybatısında yer alan Angola, yemyeşil doğası ve nehirleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Resmi dili Portekizce olan Angola'da Kongoca, Chokwe, Umbundu ve Kimbundu dilleri de resmi olarak kabul edilmektedir. 1 milyon 246 bin kilometrelik alanıyla dünyanın en büyük 23. ülkesi olan Angola, tropikal yağmur ormanlarından çayırlara ve dağlık alanlara çok çeşitli iklim çeşitliliğine sahiptir. Ülkede Afrika denilince akıllara ilk gelen fil, zürafa, su aygırı, zebra, çita, gergedan ve timsah gibi yabani hayvanlar bulunmaktadır.

QUIÇAMA ULUSAL PARKI

Yaklaşık 9 bin 960 kilometrekarelik bir alana sahip olan Quiçama Ulusal Parkı, Afrika'nın olmazsa olmazı safari turlarının yapıldığı en güzel adreslerden biri. Angola'da bulunan tüm yabani hayvanları görebileceğiniz park, ülkenin aktif olan tek milli parkıdır. 

KALANDULA ŞELALELERİ

Angola'nın başkenti Luanda'da yer alan ve dünyanın en büyük en görkemli şelalelerinden biri olarak kabul edilen Kalandula Şelaleleri, 105 metre yükseklikten dökülmektedir. Şelaleler, her yıl ülkeye gelen milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

MIRADOURO DA LUA

Ay'ın bakış açısı anlamına gelen Miradouro Da Lua, rüzgarın ve yağmurun neden olduğu erozyon sebebiyle bugünkü şeklini almış bir tabiat harikasıdır. Filmlere plato da olan bu doğal oluşum, kızıl topraklarıyla dağcılık ve tırmanış sporuyla uğraşanların Angola'da ziyaret ettiği bölgelerden biridir.

TUNDAVALA

Angola'nın Lubango kenti yakınlarında yer alan sarp dağlardan oluşan Tundavala bölgesi, muhteşem manzaralar sunan uçurumlarıyla ünlü. Dağcıların sıklıkla ziyaret ettiği Tundavala, özellikle gün batımında büyüleyici anlara sahne oluyor.

ULUSAL ESARET MÜZESİ

Luanda bölgesinde hizmet veren Ulusal Esaret Müzesi, Angola'nın kölelik geçmişini gelecek nesillere anlatmak için 1977 yılında kurulmuştur. Kölelik dönemlerinin tasvir edildiği resimlerin de sergilendiği müzede tarihin önemli olayları da anlatılmaktadır.

YORUMLAR 2
  • Mevlüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne büyük başarı beya, zaten paramızda ay sonunu zor getiriyor
    Cevapla
  • Fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevlüt okuttur mevlüt
    Cevapla