Ruslar kışın da Türkiye'de tatil yapacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in artan Koronavirüs vakaları nedeniyle Rusya'da zorunlu tatil ilan etmesi, Rus vatandaşlarının Türkiye tatili hazırlıkları yapmasına neden oldu.

Ruslar kışın da Türkiye'de tatil yapacak!
Ruslar kışın da Türkiye'de tatil yapacak!
GİRİŞ 23.10.2021 15:42 GÜNCELLEME 23.10.2021 15:42 KAYNAK AA, HABER7

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kovid-19 salgını ve alınacak önlemlerle ilgili olarak Bakanlar Kurulu ve yetkililer ile çevrim içi toplantı yaptı. Salgın durumunun ülkede oldukça zorlaştığına dikkati çeken Putin, pek çok bölgede salgının hızının ciddi anlamda arttığını, Kovid-19’a karşı aşılama hızının ise düşük olduğunu ifade etti.

Putin, hastalanan vatandaşların dışarı çıkmamasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü "Halihazırda yeni dalganın zirvesini şimdi aşağı indirmek özellikle önemlidir. Bu bağlamda mevcut durumu göz önünde bulundurarak, 30 Ekim'den 7 Kasım'a kadar çalışanlar için ücretlerin korunması şartıyla ülke genelinde tatil ilan edilmesi teklifini destekliyorum."

Bölge yönetimlerinin, söz konusu tatil kararını bölgelerindeki salgın durumunun yoğunluğuna göre 23 Ekim’den itibaren alabileceğini bildiren Putin, vatandaşlara "kendilerini izole etme tedbirini ihmal etmeme" çağrısında bulundu.

ZORUNLU TATİL TÜRK TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Her mevsim Rus turistlerin gözde tatil rotası olan Türkiye, Putin'in ülke çapında mecburi tatil ilan etmesiyle de ilk tercih edilen seyahat adresi oldu. Rusya basını ve turizm operatörlerinin verdiği rakamlara göre 10 günlük tatil ilan edilmesinin ardından iki günde Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 300 arttı.

Ekim ayında yapılan tatil rezervasyonlarının yüzde 49'unun Türkiye, yüzde 24'ünün ise Mısır turları olduğu açıklandı. Mısır tatil turlarının ortalama fiyatının 102 bin Ruble olduğu bildirilirken Türkiye turlarının 80 bin Ruble civarında olduğu ifade edildi.

DENİZ, PLAJ VE HAVUZ TATİLİ GÖZDE

Türkiye'de genellikle Antalya bölgesinde deniz tatili yapan Rus vatandaşlarının tercihi yine değişmedi. Ruslar, yaz aylarında olduğu gibi Kasım'da da Antalya'da deniz, plaj tatiline yönelirken havanın elverişli olmadığı durumlarda kapalı havuza sahip otelleri tercih edecekleri tahmin ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL