Kripto paralarla 'uçabileceksiniz'

Ülkelerden, dev yatırım şirketlerine kadar herkesin ilgisini çeken kripto paralar, havacılık ve turizm sektöründe de etkisini artırıyor.

Kripto paralarla 'uçabileceksiniz'
Kripto paralarla 'uçabileceksiniz'
GİRİŞ 25.10.2021 14:56 GÜNCELLEME 25.10.2021 14:56

Kripto paraların gün geçtikçe kullanım alanı genişliyor. Bu alanlarından biri de havacılık sektörü oldu.

Habertürk’ün havacılık yazarı Güntay Şimşek’in aktardığı bilgilere göre; Dünyada özellikle son 6 yıla damgasını vuran, takip edilemeyen ve hızlı kâr ettiren etkisi ile kripto paralar insanların yeni gözdesi olmuş durumda. Ülkelerden, dev yatırım şirketlerine kadar herkesin ilgisini çeken ödeme sistemlerinin yeni gerçeği olan kripto para, havacılık ve turizm sektöründe de etkisini artırıyor.

Kripto para birimleri ile bilet satışını kabul eden ilk firma airBaltic…

Letonya’nın bayrak taşıyıcı havayolu firması olan airBaltic 2014 yılından beri kripto para birimleri ile uçak bileti satışını sürdürüyor. Kripto para konusunda öncü olan airBaltic kısa bir süre önce yapmış olduğu açıklamada 2014 yılından bu yana 1000’den fazla müşterisinin havayolundan kripto para birimi kullanarak uçak bileti aldığını belirtti. Pandemi dönemi genel bilet satışlarında büyük düşüş yaşamalarına rağmen, kripto para birimi kullanarak ayda ortalama 15 bilet sattıklarını da söylüyorlar.

Letonya’nın milli havayolu firması airBaltic’in yanı sıra Polonya Hava Yolları (LOT), Kanada’nın bayrak taşıyıcı firması Kanada Havayolları, Japonya’dan düşük maliyetli havayolu şirketi Peach Aviation gibi firmalar kripto para birimleri ile uçak bileti satışında öncülük yapıyor.

SEYAHAT ACENTALARI DA SATIŞ YAPIYOR

Havayolları firmaları arasında kripto para birimleri ile bilet satışı henüz istenilen düzeyde olmasa da özellikle internet üzerinden uçak bileti satan seyahat acentaları arasında dijital para oldukça popüler. Kripto para birimleri ile ödemeyi kabul eden ilk seyahat sitesi ise ABD merkezli CheapAir.com oldu. Site 2013 yılından beri kripto para birimleri ile uçak bileti satıyor. Onun dışında Avusturalya merkezli seyahat sitesi travala.com, İspanyol destinia.com, Alternative Airlines gibi siteler kripto para birimleri ile satışlarını sürdürüyor. Kripto para birimleri ile ödeme imkanı sunan Avustralya merkezli seyahat sitesi travala.com yapmış olduğu ankette yolcuların yüzde 22’sinin bir sonraki seyahatlerinde kripto para birimi ile ödeme yapmayı planladıklarını da belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL