İstanbul'un en güzel seyir teraslarından biri: Çamlıca Kulesi

Çamlıca Kulesi yeni hizmet vermeye başlayan ve İstanbul'u kuşbakışı gözlemleyebileceğiniz muhteşem bir gezi adresi. Boğazın eşsiz manzarasını izlerken çevredeki tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

GİRİŞ 01.11.2021 11:57 GÜNCELLEME 01.11.2021 11:57 KAYNAK HABER7

Muhteşem gezi adreslerinden biri olan Çamlıca Kulesi harika İstanbul manzarası sunuyor. Hafta sonu ziyaretçilerin akınına uğrayan kulede kafe ve restoranlar bulunuyor. Yemek yiyerek kulenin en süt noktasında bu güzel manzarayı izleyebilirsiniz. 49 kattan meydana gelen kuleye asansör yardımıyla çıkmak mümkün. Girişlerde bilet alarak İstanbul'u kuş bakışı izlemeye çıkabilirsiniz. Gelin bu güzel gezi noktasını tüm detaylarıyla tanıyalım. 

Çamlıca Kulesi

ÇAMLICA KULESİ 

Çamlıca Kulesi son zamanların güzide gezi noktalarından biri. İstanbul'un muhteşem Boğaz manzarasını izleyebilir çevredeki tüm güzellikleri keşfedebilirsiniz. Kule içerisinde bulunan gözlem noktaları sizlere İstanbul'un metrelerce yüksekten görünümünü inceleme  fırsatı sunuyor sizlere. Ayrıca bilgilendirme ekranlarından da İstanbul çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleri de görebilirsiniz. Ekranlarda tarihi yapılara dair bilgiler yer aldığı gibi adalar manzarasını da görebilir bu yerler hakkında da bilgiler alabilirsiniz. 

Çamlıca Kulesi, İstanbul'da yaşayanların ilgi odağı olduğu gibi aynı zamanda diğer şehirlerden gelen yerli yabancı turistlerin de ilgi odağı konumunda. İstanbul gezisine çıkan turistler mutlaka buradan manzarayı keşfederek gezilerini tamamlıyor. 

Çamlıca Kulesi ziyaretinizi yapmak için kulenin resmi internet sitesinden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Restoran ve seyir terası için rezervasyon yapabileceğiniz alanlar bulunuyor. 

Çamlıca Kulesi'nin 33 ve 34. katında seyir terası bulunduğu gibi 39 ve 40. katlarında ise kafe ve restonlar yer alıyor. 

ÇAMLICA KULESİ KAÇ METRE YÜKSEKLİKTE?

İstanbul'un muhteşem manzarasını önünüze seren kule yerden tam 369 metre, denizden yüksekliği ise 587 metre. Çamlıca Kulesi çevresinde 20 dönümlük bir de yeşil alan bulunuyor. Kuleyi ziyarete gelen herkes en üst noktasında bulutlara yakın olarak olağanüstü manzarayı izlerken, aşağıda ise yemyeşil ağaçların ve temiz havanın tadını çıkartıyor. 

İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi girişlerinde ücret alınıyor. Bu ücret yabancı ve yerli turistler için farklı. 

ÇAMLICA KULESİ GİRİŞ ÜCRETLERİ NEDİR?

Çamlıca Kulesi giriş ücretleri tam ve indirimli olarak ikiye ayrılıyor. Yabancı turistler için farklı ücret uygulaması yapılıyor. Vatandaşlar için bilet ücretleri şöyle;

Tam bilet 60 TL

İndirimli bilet 30 TL

Hızlı geçiş 100 TL

ÇAMLICA KULESİ GİRİŞ SAATLERİ 

Çamlıca Kulesi'ne gitmek isteyen ziyaretçiler haftanın belirli günlerinde ve belirli saatlerinde giriş yapabiliyorlar. Sabah 10.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında hizmet veren kule Pazar günleri kapalı. 

ÇAMLICA KULESİ'NE NASIL GİDİLİR?

İstanbul toplu taşıma araçlarıyla kuleye ulaşım sağlayabilirsiniz. Metrolardan ve Çamlıca Cami'den kuleye taşıma servisleri bulunuyor. 

Çamlıca Kulesi aynı zamanda çok büyük bir yayın verici tesisi. Çevredeki tüm antenleri bir araya toplayan kule görüntü kirliliğini ortadan kaldırdığı gibi en büyük yayın tesislerinden biri olma özelliğini de eline aldı. 

Eylül 2020 itibarıyla asli faaliyeti olan yayıncılık hizmetinin verilmeye başlandığı kulede, 100 radyo yayını birbirlerinin güçlerini kesmeden, frekansları birbirine karışmadan yayın yapabiliyor. Kulede, medya yayıncılık hizmetinin yanı sıra kablosuz telekomünikasyon operatörlerine altyapı hizmeti de sunuluyor.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL