Dünyada en çok ada hangi ülkede? Şaşırtan liste

Dünya üzerinde en fazla ada hangi ülkede yer alıyor diye hiç merak ettiniz mi? Listenin ilk sıralarında hiç beklemediğiniz ülkeler var.

Dünyada en çok ada hangi ülkede? Şaşırtan liste
Dünyada en çok ada hangi ülkede? Şaşırtan liste
GİRİŞ 09.11.2021 14:23 GÜNCELLEME 09.11.2021 14:27 KAYNAK HABER7
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya üzerinde yüz binlerce ada bulunuyor, kimisi sadece bir kara parçası kimisi de devasa boyutta olan adalar. Peki dünya üzerinde hangi ülkenin kaç adası var hiç merak ettiniz mi?

Endonezya gibi ada ülkelerinin fazla adası olması haliyle sizi şaşırtmayacaktır fakat listenin ilk sıralarında beklemediğiniz ülkeler var.

İSVEÇ - 267 BİN 570

İsveç doğayla iç içe olan harika bir ülke. Bir tarafta kuzey ışıklarını izleyebileceğiniz bir tarafta da yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz doğaya sahip. İsveç aynı zamanda yüz binlerce adaya sahip. 24 bini halka açık olmak üzere toplam 267 bin 570 adayı elinde bulunduruyor. İsveç her ne kadar dünyadaki en fazla adaya sahip olsa da bu adaların çok büyük bir kısmını bulunduğu şartlar nedeniyle kullanamıyor. En ünlü adaları ise adacık ve kayadan oluşan Stockholm Takımadalarıdır.

NORVEÇ - 239 BİN 57

Muhteşem doğasıyla adından sıkça söz ettiren bir İskandinav ülkesi daha... Norveç dünya en fazla adaya sahip olan ikinci ülke konumunda.

Kuzey Kutup Dairesi’nin derinliklerindeki Svalbard’dan dünyanın en uzak noktalarından biri olan Bouvet Adası’na ve sadece kuşların ve fokların yaşadığı Güney Atlantik’e kadar yüz binlerce adaya fazla adaya ev sahipliği yapıyor.

FİNLANDİYA - 178 BİN 947

Komşuları İsveç ve Norveç gibi, Finlandiya da dünyada en adaya ev sahipliği yapan ülkeler arasında. Finlandiya Takımadaları toplam 178 bin 947 adadan oluşuyor.

KANADA - 52 BİN 455

Birçok güzelliğe ve oldukça farklı kültüre ev sahipliği yapan Kanada'da 52 bin 455 ada bulunuyor.

Adalarından üçü dünyanın en büyük ilk 10'unda yer alır: Baffin Adası, Ellesmere Adası ve Victoria Adası, tümü Arctic Archipelago'nun bir parçasıdır.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ - 18 BİN 617

Dünyada en çok adaya sahip olan ülkelerden bir tanesi de Amerika Birleşik Devletleri. Hawaii Takımadaları başta olmak üzere 18.617 adanın sahibi konumunda.

ENDONEZYA - 17 BİN 504

Dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer alan Endonezya, dünyanın en büyük tek takımadası olarak bilinen bölgede yaklaşık 17.504 adaya sahiptir. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ve tatil cenneti olan Bali de bu ülkeye ait olan bir adadır.

AVUSTRALYA - 8 BİN 222

Hiçbir ülkeyle kara sınırı olmayan Avustralya, bir kıta ülkesidir. Avustralya, kıyı şeridinin etrafındaki adalara hakimdir ve toplam 8 bin 222 adaya ev sahipliği yapıyor.

YORUMLAR 3
  • Mazotlu UFO 2 yıl önce Şikayet Et
    Vala bu adalar bir seneligine bizim olsun istanbula benzetiriz..Dönerciler´Adana kebablar.vs.vs..
    Cevapla
  • Dımdızlak 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir adam bile yok anlıyor musun, garibanın yüzü gülür mü ???
    Cevapla
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler gardaşım, bizi güldürdün. Allah da seni güldürsün.
    Cevapla