350 basamakla çıkılan Güzeldere Şelalesi manzarası

İstanbul'a yakın gezilecek en güzel yerlerden biri olan Güzeldere Şelalesi muhteşem bir doğaya sahip. Herkesin ilgisini çeken şelale eşsiz manzarasıyla herkesi mest ediyor.

350 basamakla çıkılan Güzeldere Şelalesi manzarası
350 basamakla çıkılan Güzeldere Şelalesi manzarası
GİRİŞ 11.12.2021 16:53 GÜNCELLEME 11.12.2021 16:53 KAYNAK HABER7

Güzeldere Şelalesi İstanbul'a yakın gezilecek en güzel adreslerden biri. Muhteşem bir gezi adresi olması her hafta sonu ailelerin burayı keşfetmesine olanak sağlıyor. Yemyeşil doğa içerisinde bin bir çeşit bitki ve canlı bulunuyor. Taşlar üzerinden dökülen şelale çok güzel görüntüler oluşturuyor. Çevreye de harika bir yaşam kaynağı oluyor. Farklı görünümde bitkiler görmeye değer detaylarla dolu. 

GÜZELDERE ŞELALESİ 

Gölyaka sınırları içerisinde bulunan tabiat parkı 22,76 hektar alanı kapsar.  Düzce'ye 18 Gölyaka'ya 11 kilometre  mesafede bulunuyor. Gölyaka - Güzeldere köyünde yer alıyor. Köy içerisinden geçen Bıçkı Deresi döküldüğü yerde böyle güzel bir şelale oluşuma olanak sağlamış. Dev kayın ve ve gürgen ağaçlarıyla bir araya gelen şelale muhteşem bir görünüme sahip. 

Kışın muhteşem bir görünümü olan şelale, sonbaharda da harika manzaralar sunuyor. Dört mevsim ziyaretçilerini ağırlayan şelale ve tabiat parkı gezmeyi keşfetmeye değer bir yer. 

Sonbaharda tablo gibi görünümler oluşuyor. 

GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI ÇEVRESİNDE YAPILACAK AKTİVİTELER

Yürüyüş, kampçılık, bisiklet, foto safari gibi aktivitelerin yapılabildiği tabiat parkı şehrin gürültüsünden uzak sakin bir kaç gün geçirmek için ideal. 

Tabiat parkında kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, karayemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler de görülmektedir.

GÜZELDERE ŞELALESİ KAÇ BASAMAK?

Ağaçların arasında muhteşem görünümlü yer karşınıza çıkan şelale 130 metre uzunlukta 350 basamak çıktığınız taktirde bu şelaleye ulaşabilirsiniz. 

Tabiat parkında telefon çekiyor ve internet ulaşımı da bulunuyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL