Bakan Ersoy: Mısır için piramitler neyse Türkiye için Taştepeler o olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, "Mısır için piramitler neyse Türkiye için, Güneydoğu için de Taştepeler o olacak." ifadesini kullandı.

Bakan Ersoy: Mısır için piramitler neyse Türkiye için Taştepeler o olacak
Bakan Ersoy: Mısır için piramitler neyse Türkiye için Taştepeler o olacak
GİRİŞ 20.11.2021 09:37 GÜNCELLEME 20.11.2021 09:48 KAYNAK AA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Mısır için piramitler neyse Türkiye için, Güneydoğu için de Taştepeler o olacak." dedi.

Bakan Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Azınlık vakıflarının seçimlerine ilişkin 2020'de geçici bir çözüm oluşturularak kalıcı yönetmelik için bir yıllık süre istendiğini anımsatan Ersoy, bu süre dahilinde Nisan sonuna doğru yönetmeliğin çıkarılacağını söyledi.

Bakanlık bünyesinde 2020 yılı Mart ayında Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığının kurulduğunu ve ekip sayısının üç kat artırıldığını kaydeden Ersoy, bu kapsamda ülkeler arası anlaşmaların önemine işaret ederek, 9 ülkeyle uluslararası anlaşmaların imzalandığını bildirdi.

"MISIR İÇİN PİRAMİTLER NEYSE TÜRKİYE İÇİN DE TAŞTEPELER O OLACAK"

Göbeklitepe'ye yeterli ilginin gösterilmediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Ersoy, Göbeklitepe'nin hiç olmadığı kadar dünya çapında bilinir hale geldiğini söyledi.

Ersoy, "Göbeklitepe'yi Güneydoğu Anadolu'nun kurtuluş reçetelerinden biri olarak görüyoruz. Göbeklitepe, Göbeklitepe'yle sınırlı değil. Şu ana kadar yaptığımız kazı araştırmaları sonucu 11 tane daha benzer yerleşim yeri bulduk. Bir tanesi Karahantepe'ydi. Ben onun geçen sene müjdesini vermiştim. Toplam 12 oldu. 12 ile de sınırlı kalmayacak, 20'ye kadar gidecek." diye konuştu.

Ersoy, bu çalışmayı uluslararası statüye getirdiklerini, Türkiye ve yurt dışından yapılan akademik başvuruları da kabul ettiklerini vurguladı. Göbeklitepe ve diğer tepeleri içinde barındıran Taştepeler bölgesinin, yapılacak yoğun tanıtımlarla dünyada öne çıkan bir nokta haline geleceğini belirten Ersoy, "Mısır için piramitler neyse Türkiye için, Güneydoğu için de Taştepeler o olacak." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Topkapı 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım Rabbim yolunuzu açık eylesin. yaptıklarınız her işi erbabına teslim etmek gerekiri nede güzel tastikliyor. Allah sizden razı olsun darısı dünyanın en büyük müzesini yapmaya.
    Cevapla