Tatil cenneti ada 2 yıl sonra turizme açıldı

Güneydoğu Asya’nın değerli tatil destinasyonlarından Vietnam’ın en ünlü adası olarak kabul edilen Phu Quoc, kapılarını turistlere yine açtı.

Tatil cenneti ada 2 yıl sonra turizme açıldı
Tatil cenneti ada 2 yıl sonra turizme açıldı
GİRİŞ 20.11.2021 14:31 GÜNCELLEME 20.11.2021 15:55

Pandeminin başlangıcında Covid-19’u ülkenin dışında tutmak hedefiyle sıkı hudut denetimleri uygulayan Vietnam, virüse karşı muvaffakiyet elde etti.

Corona virüs pandemisi nedeniyle kapanan sonlar, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan turizm dalına ziyan verdi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, adaya gelen turistlerin iki haftalık zarurî karantinaya girmesi kuralının kaldırıldığı belirtilirken, turistlerin iki farklı corona virüs testinden geçmesi gerektiği bildirildi.

Ülkenin turizm yönetimi lideri Nguyen Trung Khanh yaptığı açıklamada, “Bu, turizm kesimimizi canlandırmak ve gelecek yıl tam olarak tekrar başlamaya hazırlanmak için birinci ve hayati adım” dedi.

Khanh, “Turistlere büsbütün Phu Quoc’ta yaşayabilecekleri ve akabinde büsbütün Vietnam’da yaşayabilecekleri yeni olağan içinde, yeni bir tecrübe sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Adanın yetkilileri bu yılın sonuna kadar 400 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamayı beklediklerini aktardı.

UNESCO dünya mirası listesindeki Hoi An ve Danang plajı üzere başka Vietnam destinasyonları da memleketler arası turistleri tekrar ağırlıyor.

31 milyar dolarlık geliriyle gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 12’sini turizmin oluşturduğu Vietnam’da, corona virüs nedeniyle turist sayısında büyük bir azalma meydana gelmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL