Yazılı Kanyonu'nda hayran bırakan manzara

Isparta’nın önemli turizm merkezlerinden Yazılı Kanyon Tabiat Parkı sonbaharda da görselliğiyle görenleri hayran bırakıyor.

Yazılı Kanyonu'nda hayran bırakan manzara
Yazılı Kanyonu'nda hayran bırakan manzara
GİRİŞ 22.11.2021 17:45 GÜNCELLEME 22.11.2021 17:45 KAYNAK İHA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her mevsim bir başka güzelliğe bürünen Isparta’nın önemli turizm merkezlerinden Yazılı Kanyon Tabiat Parkı sonbaharda da görselliğiyle görenleri hayran bırakıyor.

Isparta’ya bağlı Sütçüler İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve aynı zamanda tarihi de içinde barındıran Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, ev sahipliği yaptığı Kral Yolu’yla dikkati çekiyor.

Kanyonun içerisinde Bizans dönemine ait ibadet yapılan bölümler, sunak yerleri ve yazılar görenlere adeta tarihi şölen yaşatıyor. Bölge, içerisinde bulunan yazıtlar nedeniyle “Yazılı Kanyon” olarak biliniyor. Çandır Köyü çevresi içerisinde kalan ve 1989 yılında tabiat parkı olarak da tescillenen kanyon, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatı ile iç içe olması sebebiyle de yerli ve yabancı ziyaretçilerin listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

YORUMLAR 1
  • Yaşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğal olan herşey güzeldir gezdiğim yerlerde insanların bıraktıklarını gördükçe kendimden utanıyorum inşallah temiz kalır...
    Cevapla