Arjantin'in 2 bin 600 yıllık 'El Alerce Abuelo'su
Güney Amerika ülkesi Arjantin'deki Los Alerces Ulusal Parkı'nda bulunan dünyanın en yaşlı ağaçlarından "El Alerce Abuelo" isimli karaçam türü ağacın yaşı 26 asrı aşıyor.
GİRİŞ 03.12.2021 17:19
GÜNCELLEME 03.12.2021 17:19
KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR
Dünyanın trenle seyahat edilecek en iyi ilk 4 rotasından biri olan Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 dönemi ilk seferini yaklaşık 33 saatte tamamladı. Yolcular Kars Tren Garında ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ marşıyla karşılandı.
Tatilde hem lezzet hem tarih arayanlardansanız, ülkemizin en nadide şehirlerinden biri olan Adıyaman tam size göre...
Latince adı "Fitzroya cupressoides" olan 2 bin 600 yaşını aşkın karaçam türü ağacın bulunduğu ulusal park, başkent Buenos Aires'e yaklaşık 1500 kilometre uzaklıkta ülkenin güneyindeki Chubut eyaletine bağlı Esquel şehri yakınlarında bulunuyor.
Adının Türkçe karşılığı "Büyükbaba Karaçam" olan ve "Bin yıllık karaçam" olarak da bilinen, nesli tükenme tehlikesi altındaki "El Alerce Abuelo" yaklaşık 57 metrelik boyu ve ortalama 2,8 metrelik çapıyla 2 bin 600 yıldan fazladır çağlara meydan okuyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL