Doğu Ekspresi'nin fiyatları açıklandı! İşte yeni ücretler

Dünyanın en güzel tren rotasında ilerleyen Doğu Ekspresi'nin 2022 fiyatları belli oldu.

Doğu Ekspresi'nin fiyatları açıklandı! İşte yeni ücretler
Doğu Ekspresi'nin fiyatları açıklandı! İşte yeni ücretler
GİRİŞ 07.12.2021 17:09 GÜNCELLEME 07.12.2021 17:09

İstanbul'dan Ankara'ya uçakla gitmek en mantıklısı. THY biletleri ile İstanbul Ankara seferleri 250 liradan başlıyor. Aşağıda daha detaylı bilgi bulabileceğiniz tren biletinin kişi başı ücreti 650 lira olarak belirlendi. Ankara'dan kalkan Kars'a doğru hareket eden yolcular hem farklı lezzetleri tadıyor hem tarihi ve kültürel değerleri görme imkanına kavuşuyor.

Habertürk’ten Necmiye Uçansoy’un haberine göre, turistik Doğu Ekspresi 15 Aralık Çarşamba günü seferlerine yeniden başlıyor. Trenler Ankara'dan çarşamba, cuma, Kars'tan cuma ve pazar günleri yola çıkacak. Karşılıklı olarak haftada iki tren işletilecek.

Trenler Ankara'dan saat 15.55'te, Kars'tan 22.20'de hareket edecek. Tren eski Ankara Garından hareket edecek.Tren 1310 kilometrelik Ankara-Kars arasındaki parkuru yaklaşık 31 saat, Kars-Ankara arasındaki parkurunu yaklaşık 32 saatte tamamlıyor.Turistik Doğu Ekspresi, sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşuyor. 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan oluşuyor.Tren toplam 120 kişi kapasiteli. Yataklı vagonlarda her kompartmanda 2 kişi seyahat edebiliyor.

Doğu Ekspresi'nin turistik sembol hale gelmesinin ve insanların yoğun ilgi göstermesi hiç de şaşırtıcı değil çünkü yol boyunca göreceğiniz manzara, kar ve nehirler oldukça etkileyici.Oysa Doğu Ekspresi Ana Hat Treni'nde sadece örtülü kuşetli, pulman ve yemek vagonu var. Yataklı vagon yok.

2022 TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ FİYATLARI

İlk seferinden bu yana Turistik Doğu Ekspresi'nde 37 bin yolcu seyahat etti. Bu senenin fiyatları da belli oldu.

15 Aralık'ta başlayacak Turistik Doğu Ekspresi'nin 2 kişilik yataklı kompartman için kişi başı fiyat 650 TL olarak belirlendi. Yani 2 kişilik bilet aldığınızda oda fiyatı 1300 TL olacak. Henüz biletler satışa çıkmadı. Ancak ilk yolculuk 15 Aralık'ta olacak.

Bilet almak için TCDD ebilet sayfasından bilgi alabilirsiniz. Turistik olmayan Doğu Ekspresinin tek kişilik pulman bileti ise kişi başı 68 lira.

Dünyaca ünlü seyahat yazarları Ankara-Kars güzergahını dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri seçti.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönündeyken Erzincan’da 2 saat 20 dakika, İliç’te 3 saat ve Erzurum’da 3 saat duruyor. Kars – Ankara yönündeyken Divriği’de 2,5 saat ve Bostankaya’da 3,5 duruyor. Oysa Doğu Ekspresi Ana Hat Treni'nin molaları sadece birkaç dakika sürüyor.

Yukarıdaki resim Erzincan'daki Karanlık Kanyon'dan. Erzincan'da ilk durağı Kemaliye olan tren yolcuları Karanlık Kanyon'da feribotla gezme imkanı buluyor.

İstasyonlarda duran tren, yolcularını Karanlık Kanyon, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ani Arkeolojik Alanı, Divriği Ulu Camisi, Gök Medrese'nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel mirası keşfe çıkarıyor.

Turistik Doğu Ekspresi; Erzincan, Erzincan-İliç, Erzurum, Sivas-Divriği ve Sivas-Bostankaya istasyonlarında uzun süreli durarak yolcularının sadece Kars'ı değil, güzergahında bulunan Sivas, Erzurum ve Erzincan'ı keşfetmeleri için de imkan tanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL