Uzay turistleri Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı

Japon uzay turistleri Yusaku Maezawa ve Yozo Hirano’yu taşıyan, Rus kozmonot Aleksandr Misurkin yönetimindeki uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendiği bildirildi.

Uzay turistleri Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı
Uzay turistleri Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı
GİRİŞ 09.12.2021 09:50 GÜNCELLEME 09.12.2021 09:50

UUİ’den yapılan yayına göre Japon uzay turistleri Yusaku Maezawa ve Yozo Hirano’yu taşıyan, Rus kozmonot Aleksandr Misurkin yönetimindeki Soyuz MS-20 uzay aracı, istasyona kenetlendi.

Soyuz MS-20 uzay aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketi, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü’nden Moskova saatiyle 10.38’de (TSİ ile aynı) fırlatılmış, roket dokuz dakika sonra yörüngeye ulaşarak UUİ’ye yolculuğuna devam etmişti.

Sızdırmazlık kontrolünden, uzay giysilerinin kurutulmasından ve uzay aracı ile yörünge istasyonu arasındaki basınç eşitlendikten birkaç saat sonra uzay yolcuları, kapakları açıp içeri UUİ’ye girecek.

İLK UZAY TURİSTLERİ OLDULAR

Maezawa ve Hirano, son 12 yıldır masrafların tamamını kendileri üstlenerek UUİ'ye giden ilk uzay turistleri oldu. Araştırma sisteminin bilimsel programında yer alacak olan turistler, İnternet kullanıcılarının isteği üzerine yerine getirdikleri tüm görevleri kameraya kaydedecek ve videoyu YouTube'da yayınlayacak.

Soyuz ekibi, kozmonotlara yeni yıl hediyeleri ve uzayda kullanılmaya uygun hale getirilmiş Japon yemekleri getirdi. Japon uzay turistleri, dönerken yanlarında UUİ’den hava götürmeye çalışacak.

İkilinin UUİ’de 12 gün kalması ve 20 Aralık’ta Dünya’ya dönmesi planlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL