Tramvay otomobili ikiye böldü!

Güngören’de tramvay yolunda kırmızı ışıkta geçmeye çalışan otomobil ile tramvay kafa kafaya çarpıştı

GİRİŞ 26.05.2015 20:16 GÜNCELLEME 26.05.2015 20:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Güngören’de tramvay yolunda kırmızı ışıkta geçmeye çalışan otomobil ile tramvay kafa kafaya çarpıştı. İkiye bölünen araçta sıkışan 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza, Mehmet Akif Caddesi üzerinde akşam 18.30 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre, kırmızı ışıkta tramvay yolu üzerinden ters istikametten karşıya geçmek isteyen  otomobil, o sırada Güngören istikametinde ilerleyen tramvayla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobili altına alan tramvay yaklaşık 25 metre sürüklendikten sonra güçlükle durabildi.

Kaza sonucu ikiye bölünen otomobildeki biri kadın 2 kişi araçta sıkıştı. Yaralılara ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı.

Ardından ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri her iki yaralıyı kurtardıktan sonra sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın ardından tramvay seferleri dururken araç trafiğinde de uzun kuyruklar oluştu. Olay yerine gelen polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

YORUMLAR 12
  • Murat Bulat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu kazada tramvay batmanınında kusurlu olduğunu düşünüyorum çünkü o tramvayda çok etkili ray freni ve kumlama tertibatı var. kullanılması halinde birkaç tramvayın maksimum hızı olan 60 km de bile kısa mesafede durdurması gerekiyordu ama görülüyorki metrelerce sürüklemiş. Bir lafımda böyle kazalarda tofaş marka araçlar olduğunda yok efendim teneke şöyle böyle diye kuralların öneminden ziyade araç kalitesine takılanlara söylüyorum bakın alman aracıda olsa amerikan aracıda olsa kola kutusu gibi oluyor. Kurallara uyun altınızdaki araca güvenmiyin. Herkese geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Murat Bulat 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim tren değil tramvay üstelik cadde tramvayı, yani araçlarla aynı yolu kullanan bir araç.
    Cevapla
  • warmiii 8 yıl önce Şikayet Et
    fren tertibatlarini biliyorsunuz anlasilan bilginizde var ama ben diardan baktigimda, arac donus yasak yerden donuyor, ray hattina kontrolsuzce giriyor. ayrica bu bir tren bisiklet degilki frene bastimi dursun
    Cevapla
  • vatan53 8 yıl önce Şikayet Et
    bu tür kazalarda insanların toplanması kazadan daha büyük bir olay kendimizce aşmamız gerek gelişmişlik göstergesi.
    Cevapla
  • biVarmişBiyok 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da Bomboş yolda (kırmızı işık) bekleyen yayalara çok şaşırdım valah.
    Cevapla
  • AhmeT 8 yıl önce Şikayet Et
    Ecelleri (süreleri) geldiği zaman da bir an dahi ne geri kalırlar, ne de ileri geçerler" (16/Nahl, 61).
    Cevapla
  • engin 8 yıl önce Şikayet Et
    ters yone gir kirmizi isikta gec tüm kurallari cigne hic dusunmuyorsan yanindakini dusun
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yuh olsun bu insanlara ki bir yanlis yaparak binlerce insanin hakkina girdiler aksam ustu insanlar duraklarda madur oldu evlerine gidemediler kimse bana bu geri zekalilari savunmasin nasil ters yone ve kirmizi isikta gecersin bu ders olur diyecegim ama dersi insanlar alir bunlar hayvandan bile asagilik yaratiklar hic sifa dileyemiyecegim allaha havale ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak