Ağız ve diş sağlığı hakkından en kapsamlı çalışma

Türkiye’deki ağız-diş sağlığı hizmetlerinin yönetimi, finansmanı, harcamaları ve analizi ile ilgili yapılmış en kapsamlı çalışma kitap oldu.

Ağız ve diş sağlığı hakkından en kapsamlı çalışma
Ağız ve diş sağlığı hakkından en kapsamlı çalışma
GİRİŞ 10.11.2015 15:49 GÜNCELLEME 12.11.2015 09:06

Sağlıklı bir toplum oluşturulması ve sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinde en önemli sağlık hizmetleri sunumlarından biri olan ağız - diş sağlığı ve dental görüntüleme hizmetleri; güçlü alt yapısı, yüksek hizmet kapasitesi, ve nitelikli insan gücü ile önemli sektör olarak konumlandırılıyor.

2003 yılında başlatılan “sağlıkta dönüşüm programı" ile toplumun ihtiyacı olan tedavi edici ağız – diş sağlığı hizmetlerinin ülke genelinde erişilebilir, hakkaniyetli ve kaliteli hizmet verilmesine yönelik hedef ve stratejilere uygun politikalar izlendi.

“Türkiye’de Ağız-Diş Sağlığı ve Dental Görüntüleme Hizmetleri” kitabı, Türkiye’deki ağız-diş sağlığı hizmetlerinin yönetimi, sunumu, finansmanı, harcamaları ve analizi ile ilgili yapılmış en kapsamlı çalışma olarak literatürde yerini aldı.

Kitap her pozisyondaki sağlık yöneticileri, ağız-diş sağlığı hizmeti veren tüm işletmeler, ağız-diş sağlığı eğitimi veren bütün kurumlar ve tüm diş hekimleri için rehber niteliği taşıyor

Yazar Hakkında 

Mehmet ATASEVER
Eğitim hayatına doğum yeri olan Erzurum’da başladı. Yüksek lisans eğitimini; Atatürk Üniversitesi, üretim yönetim ve pazarlama alanında tamamladı. 1998-2002 yılları arasında Türkiye Vakıflar Bankasında mali analist, 2002-2004 yılları arasında da Atatürk Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini 9 yılı aşkın bir süre yürüttü. Şubat 2015’ten itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

İşletme, pazarlama, bankacılık, mali analiz, finansal yönetim, hastane yönetimi, sağlık harcamaları vb. alanlarda çalışmalarda bulundu. Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde finansal yönetim sisteminin kurulması, global bütçe uygulaması, aile hekimliği sistemi, hava ambulans sistemi,kamu sağlık harcamalarının belirlemesi ve izlenmesi, Sağlık Bakanlığı teşkilat yasasının yenilenmesi,kamu hastane birliklerinin kurulması vb. Türkiye sağlık sistemi açısından oldukça önemli projelerde görev aldı.

Serbest muhasebeci mali müşavir ve bağımsız denetçi unvanlarına sahip Atasever, Türkiye’de Sağlık hizmetlerinin finansmanını ve sağlık harcamal arını analiz ettiği “Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi” ve Türkiye ilaç sektörünü analiz ettiği “Türkiye ilaç Sektörü Analizi” adlı kaynak kitapları bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı