ABD: ''Ordumuz tecavüzcülerden oluşuyor''

Pentagon raporunda ABD ordusu personellerinin birbirlerine tecavüz etme oranlarının korkunç boyutlara ulaştığı, sadece tespit edilmiş vakalara göre, her saat bu tip 3 tecavüz yaşandığı kaydedildi.

ABD: ''Ordumuz tecavüzcülerden oluşuyor''
ABD: ''Ordumuz tecavüzcülerden oluşuyor''
GİRİŞ 14.05.2013 11:16 GÜNCELLEME 14.05.2013 11:18

Pentagon tarafından resmi olarak yayınlanan 'tecavüz raporu', resmi ağızlardan ABD ordusu içinde tecavüz vakıalarının ulaştığı ürkütücü seviyeyi gözler önüne sererken, ülkede "Ordumuz tecavüzcülerden oluşuyor" değerlendirmelerine neden oldu.

Raporun en son Kuzey Virginia'da bir askeri hava üssünde tecavüzü önleme birimi başkanının kadın personellere tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesi ile tutuklanmasının ardından yayımlandığı belirtildi.

Bu olay ABD'de geniş yankı uyandırmış ve "rezalet dayanılamaz seviyeye ulaştı" şeklinde yorumlanmıştı.
Raporda yer alan verilere göre sadece 2012 yılı içerisinde 26.000 ABD askeri personeli, diğer personel ya da personellerin tecavüzüne uğradı. Aynı rakamın 2011'de 19.000 olduğu kaydedildi.

Bu rakamın sadece tespit edilen tecavüzleri içerdiği, pek çok tecavüz vakıasının da çeşitli nedenlerle resmiyete yansımadığı raporda hatırlatıldı.

Tecavüz mağdurlarının sadece kadın personelden oluşmadığı, yarısının da erkek personel olduğu belirtildi. (Resmi rakamlara göre 1.4 milyon personele sahip ABD ordusunda kadınların oranı %6.1)
Ordudaki bu sorununun salgın bir hastalık gibi tüm birlikleri sardığı ve tecavüz sayısının sürekli arttığı kaydedilirken, acil çözümlerin şart olduğu bildirildi.

Raporu değerlendiren ABD başkanı Barack Obama, tecavüzcülere  herhangi bir tolerans gösterilmemesini,  ordudan atılmalarını ve şiddetle cezalandırılmalarını istedi ve sorun hakkında ABD savunma sekreteri Chuck Hagel ile görüştü.

Hagel ise yaptığı açıklamada sorunun çözümünün kolay olmadığını, tecavüzlerin asıl nedeninin ülkedeki kültürel yozlaşma olduğunu, başta orduda olmak üzere ülke genelinde tecavüzcülerin "saygın ve güçlü", tecavüz mağdurlarının ise "pısırık ve beceriksiz" olarak görüldüğünü ifade ederek, tecavüz suçuna karşı reklam kampanyaları düzenlenmesi önerisinde bulundu.

ABD ordusu ile ilgili tecavüz suçlamaları ordu personeli arasında gerçekleşen vakıalar ile sınırlı değil. Resmiyete dökülmüş ve ABD mahkemelernin kararları ile de belgelenmiş olarak ABD'nin işgal ettiği Afganistan ve Irak'ta ABD askerlerince yerel halkı mağdur eden pek çok tecavüz suçu işlendiği biliniyor.
Yine başta Japonya ve Güney Kore olmak üzere ABD üslerinin ve askerlerinin bulunduğu bazı ülkelerde de benzer olaylar yaşanmıştı.

Vietnam Savaşı'nda da ABD ordusunun yüzbinlerce Vietnamlı kadına tecavüz ettiği kaydedilmişti.

incanews

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama